13.05.2022 00:11

„Nu cred că am face față unei inflații de 20%!”

„Nu cred că am face față unei inflații de 20%!”
Galerie foto

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost ministru al Investițiilor, i-a cerut zilele trecute ministrului Finanțelor să prezinte cât mai repede un pachet de măsuri pentru a reduce inflația, deoarece, până în luna octombrie 2022 va depăși 20% după ce rata anuală a inflației a ajuns în luna aprilie la 13,8%. Reporterii cotidianului Jurnal de Dâmbovița au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni pe marginea acestui subiect, întrebându-i dacă ar face față la o creștere atât de mare a inflației, pe care a prezis-o fostul ministru al Investițiilor, Dan Vîlceanu.

*Dacă inflația ajunge aici, ne ducem naiba toți. Am văzut și eu aseară declarația asta. Nu știu Vîlceanu ăsta el ce a făcut ca ministru de dă sfaturi, dar dacă e adevărat ce spune, în România vor veni vremuri grele.

*Sper să ne descurcăm, eu ce să vă spun, am prins și foametea de la începutul anilor 50, sunt călită, am mai trecut prin vremuri grele, incomparabile cu cele de astăzi, care să știți că nu sunt atât de grele. Haideți acum în supermarket sau la alte magazine să vedeți ce aglomerație este. Lucrurile nu stau chiar așa…

*Va fi vai de noi dacă mai crește inflația. Oricum eu știam că e 11%, acum aflu de la dumneavoastră că a urcat la 13. Nu știu unde o să ajungem, suntem prea mici ca să anticipăm, iar ăia care sunt prea mari, știu foarte bine ce urmează.

*Nici nu vreau să mă gândesc dacă ajunge inflația la 20%. Nu au ce pachet de măsuri să ia. Sistemul din România nu ar fi pregătit să se lupte cu o asemenea situație, avem politicieni mult prea incapabili.

*Eu nu știu dacă m-aș descurca, am pensie mică și multe cheltuieli, fac față cu greu. Voiam să ne ducem și noi în vacanță vara asta…nu știu dacă o să ajungem, pentru că uitați ce vremuri trăim.

*La o creștere atât de mare nu cred că am face față, ar fi mult prea mult, 20%... Doamne-ferește. De crescut cu siguranță va crește inflația, pentru că asta se cere de la Uniunea Europeană, dar nu cred că atât de mult. Oricum, și trei procente dacă urcă, este enorm și se va resimții puternic.”

Cei mai mulți dintre cetățeni se tem de o eventuală creștere a inflației în România. Parlamentarul Dan Vîlceanu a mai transmis că dacă se va ajunge la această situație, ca inflația să crească la 20%, lipsa măsurilor va determina ca statul să se împrumute și mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi plătite de români, prin taxe uriașe…

 

 

Ștefan Khalil