14.10.2022 00:16

„Ne așteaptă o iarnă de groază!”

„Ne așteaptă o iarnă de groază!”
Galerie foto

În luna septembrie 2022, rata inflației a crescut la 15,88%, în luna august aceasta fiind de 15,32%. Reporterii cotidianului nostru au luat pulsul opiniei dâmbovițene despre acest subiect. În ultimele luni s-a înregistrat o creștere a prețurilor alimentare, care au ajuns la 19,12%. De asemenea, au crescut și prețurile la produsele nealimentare. Astfel, cetățeni ai județului Dâmbovița au fost întrebați dacă îi îngrijorează această creștere a inflației și dacă se tem că nu vor face față facturilor mari care se preconizează că vor fi în lunile următoare?

 

*Este doar o manipulare a dumneavoastră a presei, nu vom suporta noi aceste creșteri. Nu înțeleg de ce vă place să speriați lumea cu știri din acestea. Sunt contracte pentru plafonarea prețurilor la energie electrică, la gaze și așa mai departe.

*Nu știu cum vom traversa acea perioadă, care deja a început să se resimtă. Văd o creștere la factura de gaze, la lumină destul de puțin am văzut, dar am prieteni cărora cică le-au venit milioane bune, chiar și o mie de lei.

*Este rezultatul unei clase politice defectuoase, care va câștiga și în următorii 20 de ani Parlamentul și Senatul României. Problema e că noi vom muri de frig și foame în case, ei vor sta bine la căldură și cu conturile pline. Asta e… așa a fost mereu în lumea asta.

*Deja mă descurc greu, dacă mai urcă și prețurile la alimente, medicamente și se scumpesc și facturile… ce facemSe vorbește despre o posibilă plafonare a prețurilor la gaze și energie. Să se lupte și să le obțină, altfel ne ducem naiba toți!

*Mie deja mi-a venit factura la gaze de 400 de lei și la curent de 360 de lei. Și vorba aceea, nu e încă iarnă, nu e nici măcar frig. Ce o să facem când vin gerurile acelea puternice? Ne așteaptă o iarnă de coșmar cu aceste prețuri, totul s-a scumpit și nimeni nu ne mărește pensia, nimeni nu ne dă nimic, doar ne ia.

*Cred că vom face multe economii. Eu nici până acum nu am dat drumul la căldură, dar să zicem că încă nu a dat frigul. Totuși, creșterea asta a inflației trebuie oprită cumva, se vede clar că este criză, dar tot noi, muritorul de rând, o suportăm cel mai tare”.

 

Prin urmare, dâmbovițenii își pun întrebări serioase despre cum vor trece de această iarnă. Autoritățile anunță totuși că vor fi luate măsuri privind plafonarea inflației.

 

 

Ștefan Khalil