28.02.2023 00:15

„Municipiul Târgoviște a pierdut 13.000 de locuitori în 11 ani”

„Municipiul Târgoviște a pierdut 13.000 de locuitori în 11 ani”
Galerie foto

*„În 1989, aveam peste 100.000 de locuitori, acum avem 66.965 de locuitori” *„Doar locurile de muncă bine plătite și creșterea calității vieții pot ține oamenii în acest oraș”

 

Rezultatele preliminare ale Recensământului Populației și Locuințelor, prezentate la finalul anului 2022, care arată că populația rezidentă a județului Dâmbovița este de 479.404 persoane, adică mai puțin cu 39.341 persoane față de Recensământul din anul 2011, scăderea fiind de 7,6% la nivel de județ, au intrat în vizorul politicienilor! Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița și consilier local în CLM Târgoviște, a analizat, în cadrul ultimei conferințe de presă de la partid, situația îngrijorătoare de la nivelul municipiului Târgoviște, care, de asemenea, a pierdut un număr important de locuitori, respectiv 13.000 de persoane.

Situația este similară la nivel național și se întâlnește la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale. Liderul liberal consideră că înființarea unui Parc Industrial la Târgoviște, unde să vină investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite, ar mai atenua fuga tinerilor din Târgoviște. Ușor de spus, greu de făcut pentru că în general investitorii care vin în România urmăresc maximizarea profitului lor și mai puțin bunăstarea salariaților.         

„Municipiul Târgoviște a pierdut 13.000 de locuitori în 11 ani. Am pierdut 16% din populația municipiului în cei 11 ani. În 1989, aveam peste 100.000 de locuitori, acum avem 66.965 de locuitori. Tinerii pleacă la studii în țară și nu se mai întorc în Târgoviște. Tinerii pleacă la muncă în țară sau străinătate și nu se mai întorc în Târgoviște. Forța de muncă calificată pleacă spre zonele bogate ale României: spre București, Ploiești, Brașov, Cluj. Doar locurile de muncă bine plătite și creșterea calității vieții pot ține oamenii în acest oraș. Toate orașele dezvoltate au o strategie axată pe parcurile industriale. Am depus la Primăria Târgoviște un proiect de dezvoltare a unui Parc Industrial pe cele 20 ha pe care primăria le deține la ieșirea spre Găești, după Oțelinox. Acolo se pot atrage investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite. Ne-am născut în Târgoviște și vrem să trăim aici! Este treaba administrației locale să creeze condițiile necesare pentru un trai mai bun”, a declarat președintele PNL Târgoviște și secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu.

 

 

Violeta Stanciu