18.11.2022 00:17

„Domeniul public NU este cimitir de mașini abandonate!”

„Domeniul public NU este cimitir de mașini abandonate!”
Galerie foto

*Edilul Târgoviștei subliniază faptul că nu este normal ca proprietarii să-și abandoneze mașinile în locurile publice, în special în locurile de parcare, care sunt ocupate în mod nejustificat

 

În municipiul Târgoviște continuă campania de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, în aceste zile se e derulează o amplă acțiune de ridicare a mașinilor abandonate de pe domeniul public și de eliberare a locurilor de parcare ocupate nejustificat, la acest moment fiind demarate proceduri de ridicare pentru aproximativ 50 de vehicule! Acesta subliniază faptul că nu este normal ca proprietarii să-și abandoneze mașinile în locurile publice, în special în locurile de parcare, care sunt ocupate în mod nejustificat. Edilul șef îi îndeamnă și pe cetățenii municipiului Târgoviște să sesizeze astfel de situații, prin aplicația „Targoviște City App”!

„Parcări ocupate nejustificat, căi de acces blocate, mizerie, imaginea dezolantă a unor veritabile «epave auto», toate aceste trebuie să înceteze! În cazul în care doriți să sesizați asemenea situații, dar și pentru alte tipuri de sesizări, cel mai simplu mod este utilizarea aplicației de mobil „Targoviște City App”!  Aplicația de mobil Târgoviște City App se poate descărca din Google Play, App Store, Web site, a transmis primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

Potrivit legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somației pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autoritățile administrației publice locale.

 

 

Ștefan Khalil