07.03.2023 00:13

„Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”

„Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”
Galerie foto

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița organizează în cadrul Programului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate al Ministerului Sănătății, pe toata durata lunii martie 2023, campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”. Prin intermediul acestei campanii, profesionștii din domeniul sănătății urmăresc să aducă în atenția publică problematica sănătății orale, să discute despre necesitatea și oportunitatea intervențiilor preventive pentru copiii preșcolari și să încurajeze formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce al potențialelor probleme dentare.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste 530 milioane de copii suferă de carii dentare netratate ale dinților primari (dinții de lapte) și 796 milioane de persoane sunt afectate de boli parodontale. La noi în țară, 7 din 10 copii în vârstă de 6 ani examinați de medicii stomatologi școlari nu au dentiția integră și jumătate dintre ei au nevoie de tratament preventiv sau curativ stomatologic.

În ceea ce privește deprinderile de igienă dentară și percepția propriei stări de sănătate orale, din evaluarea opiniei părinților copiilor din grupa de vârstă 6-14 ani, a reieșit că aprox. 51% dintre respondenți spun că se spală pe dinți de două sau mai multe ori pe zi și 49% consideră că au o stare de sănătate a dinților bună.

director executiv, dr. Sorin Stoica