27.02.2024 00:15

„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024

„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Galerie foto

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, în colaborare cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, vă invită la cea de-a III-a ediție a expoziției de artă din cadrul proiectului „Artiști în devenire”, care se desfășoară la Muzeul de Artă, în Sala de expoziții temporare, și care se va deschide oficial vizitării marți, 27 februarie 2024, la ora 10.00.

Proiectul „Artiști în devenire” are ca scop încurajarea și recunoașterea tinerelor talente. În cadrul acestei expoziții, în care se află lucrări de pictură pe suporturi de dimensiuni și materiale variate, expun tinerii artiști îndrumați de doamna profesor Monica Tică, elevi ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, de la clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a B și a X-a B. Expoziția, în care stilul noilor generații este prezent prin fantezie, creativitate, exprimare a stărilor de spirit și a experiențelor trăite, grăiește prin culoare și expresivitate. 

În lucrările selectate pentru participarea la expoziție se remarcă tematica abordată de aceștia, fiind necesar să se menționeze că acestea sunt studii de culoare, expresivitate, contraste cromatice cu subiecte diferite, genuri artistice variate (portrete, compoziții, peisaje, naturi statice) în care sunt inițiați învățăceii.

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița