23.06.2022 00:19

82 de primării și CJD, undă verde pentru investiții masive

82 de primării și CJD, undă verde pentru investiții masive
Galerie foto

*Dâmbovița este primul județ căruia i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”!

 

O „veste uriașă” pentru județul nostru a fost anunțată chiar de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan! Potrivit acestuia, Dâmbovița  este primul județ căruia, ieri, 22 iunie 2022, i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În urma acestui demers, 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 1,38 miliarde lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia peste 500.000 de dâmbovițeni.

Potrivit președintelui CJD, situația proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny” este următoarea: Consiliul Județean Dâmbovița – 4 a căror valoare se ridică la 140 milioane (- Centura orașului Găești - Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești - 80.239.363 lei; -Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori - Pucheni - 40.932.715 lei; -Modernizare DJ 714 sector Bolboci - Contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului - 9.832.976 lei; -Reabilitare DJ 712A Runcu - Râu Alb - 8.994.947 lei); 38 de primării (- 40 de proiecte pentru apă și canalizare în valoare de peste 610 milioane lei); 62 de primării (– 93 de proiecte pentru drumuri și poduri cu o valoare de aproximativ 637 milioane lei).

„Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare, iar în zilele următoare vom detalia, pe fiecare localitate în parte, proiectele aprobate  astăzi (n.n. ieri). Comparativ, în 10 ani de PNDL I și II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiții de 1,38 miliarde de lei. Atragem fonduri într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare, fără a mă referi însă doar la creșterea gradului de confort al dâmbovițenilor. Banii pe care îi aducem în județul Dâmbovița vor crea o reacție în lanț! Vor fi înființate noi locuri de muncă, iar mediul privat din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest lucru va crește atractivitatea județului nostru și a tuturor comunităților locale atât din punct de vedere economic, cât și social. Nu am ținut cont de culoarea politică a primarilor și am susținut proiectele tuturor pentru că, așa cum spuneam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă, ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ – DÂMBOVIȚENI! Și iată că acest lucru se întâmplă!”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu