11.03.2024 00:14

28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"

28 de unități de învățământ beneficiază de programul
Galerie foto

Ștefan Khalil


Începând din acest an școlar, elevii din 28 de unități de învățământ din județul Dâmbovița vor beneficia de suport alimentar gratuit în cadrul Programului Național "Masă Sănătoasă". Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, 10.471 de elevi vor primi zilnic o masă caldă sau un pachet alimentar, în funcție de posibilitățile fiecărei unități școlare.

Alocarea fondurilor pentru acest program a fost anunțată în urma unei consultări publice a proiectului de Hotărâre privind repartizarea sumelor pentru finanțarea acestuia în anul 2024. Astfel, din suma totală de 1.019.223 mii lei alocată la nivel național pentru Programul Național "Masă Sănătoasă", județul Dâmbovița va primi o parte pentru susținerea nevoilor elevilor săi.

Programul se adresează tuturor preșcolarilor și elevilor care participă la activitățile didactice în timpul cursurilor, în conformitate cu structura anului școlar. Autoritățile locale au posibilitatea de a suplimenta numărul de beneficiari, cu condiția asigurării finanțării necesare din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.

Această inițiativă vine în sprijinul familiilor cu venituri reduse și asigură o alimentație echilibrată pentru elevii dâmbovițeni, contribuind astfel la sănătatea și bunăstarea acestora în timpul procesului educațional.