09.06.2023 00:17

10 unități de învățământ vor fi modernizate

10 unități de învățământ vor fi modernizate
Galerie foto

*În ultimul timp, mai multe școli și grădinițe au fost transformate în unități de învățământ moderne, cu toate dotările necesare pentru desfășurarea activităților elevilor și profesorilor

 

La ultima conferință de presă, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că alte 10 unități de învățământ din Târgoviște vor intra într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. În ultimul timp, mai multe școli și grădinițe au fost transformate în unități de învățământ moderne, cu toate dotările necesare pentru desfășurarea activităților elevilor și profesorilor. Conducerea Primărie Târgoviște nu se va opri aici și anunță alte investiții pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională.

„Infrastructura educațională din municipiul Târgoviște este într-un proces de modernizare care a început în urmă cu ceva timp. În afară de cele trei unități de învățământ de care discutăm pe actualul Program Operațional Regional, și aici mă refer la Școala «Mihai Viteazul», care a fost deja reabilitată, la Școala «Matei Basarab», deja reabilitată și modernizată în acest moment, la Grădinița Nr 8  care a fost de recent redeschisă, după un proiect amplu de reabilitare,  alte 10 unități de învățământ din municipiul Târgoviște vor avea parte de lucrări importante de modernizare, reabilitare, extindere și dotare. Aici mă refer de exemplu la: Grădinița Nr 1, Grădinița Nr 2, Grădinița Nr 11, la Liceul «Voievodul Mircea», la Liceul «Ion Heliade Rădulescu», la Școala Nr 9, la Școala Nr 1, la Școala Nr 2 «Ioan Alexandru Brătescu Voinești», la Colegiul Economic «Ion Ghica» și Școala «Radu cel Mare», unde deja am semnat contractul de finanțare pe PNRR. Curând vor începe lucrările și acolo. Toate aceste unități de învățământ vor beneficia de lucrări importante de modernizare, fie prin PNRR, fie prin Programul Operațional Regional”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

Ștefan Khalil