Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.12.2023 00:19


A A

Ziua Națională a României la Târgoviște

Ziua Națională a României la Târgoviște

Municipiul Târgoviște a fost, de 1 Decembrie, martorul unor manifestări deosebite dedicate Zilei Naționale a României. Piața Tricolorului a fost în centrul atenției, găzduind ceremonialul militar și religios, dedicat istoriei și valorilor naționale. La această dată semnificativă, 1 decembrie 1918, Marea Adunare de la Alba-Iulia a consfințit unirea Transilvaniei cu țara mamă, marcând nașterea României moderne. De 1 Decembrie 2023, sute de locuitori ai Târgoviștei au participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului național al României, urmată de o solemnă slujbă religioasă oficiată de reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviște. Autoritățile prezente au transmis alocuțiuni pline de emoție, subliniind importanța acestui moment în istoria țării. Un moment de solemnă comemorare a fost marcat prin depunerea de coroane și jerbe de flori în memoria eroilor români căzuți pe frontul de război. Detașamentele militare au defilat prin fața oficialităților și a publicului, aducând un omagiu demn de tradiția și sacrificiul acestor eroi. De remarcat în acest an a fost vremea favorabilă, cu soarele strălucind pe cer și căldură în aer, oferind participanților un cadru încântător pentru a celebra această zi importantă. Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea unei expoziții de tehnică militară în centrul municipiului Târgoviște. A fost un moment viu, simbolizând unitatea și mândria națională în acest an de sărbătoare.

Prefectul județului, Claudia Gilia: „Generația UNIRII ne-a arătat că «se poate». Dar înaintea acelor lideri au fost alții care au visat, care au pus bazele acestui «se poate» și i-au încurajat să facă pasul corect la momentul potrivit. Iată că în 1918 a fost momentul potrivit și tânăra generație de lideri a știut să facă Unirea cu încredere și cu privirea spre viitor. Au urmat alți lideri cu alte generații care au luptat pentru ca românii să beneficieze de aceleași drepturi ca restul națiunilor europene, au luptat cu regimurile totalitare, au readus țara pe un drum democratic și european, au asistat la integrarea României în NATO și UE și acum culegem roadele. România este o țară sigură, prosperă și dezvoltată".

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Unire, mândrie, respect și recunoștință! Sunt sentimentele care ne încearcă pe noi, românii, în această zi de mare sărbătoare a întregului popor. La 1 Decembrie 1918, istoria s-a scris pentru noi! Când spunem 1 Decembrie, spunem recunoștință față de toți românii care au luptat pentru ca generațiile ce aveau să vină după ei să poată trăi libere și demne pe pământul strămoșesc. Lor le datorăm țara în care trăim, muncim și ne bucurăm noi și copiii noștri - România întreagă și liberă. Le doresc tuturor dâmbovițenilor și românilor de pretutindeni cele mai sincere urări de bine, sănătate și prosperitate! La Mulți Ani, România!”

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan: „De fiecare dată, mi se face „pielea de găină” când mă gândesc la ce-am fost și cine-am fost înainte. Ori nu despre asta e vorba de Ziua Națională? Nu despre întoarcerea la fibra din care-am fost făcuți și la asumarea, cu mândrie și curaj, a acestui trecut?! Și, dacă se poate, la înțelegerea că a fi român este o binecuvântare pe care suntem datori să o mărturisim ca atare. Să fim ca românii de la 1918, care au uitat de orgolii și au înțeles că țara și interesul național nu se negociază. Să fim români în țară, dar și-n afara ei. Să nu mai râdem singuri de propriul neam, să nu ne mai ocărâm noi pe noi. Să fim români când triumfă ai noștri, dar și când pierd. Să fim români de când deschidem ochii până la sfârșit. Și, dacă nu ne e foarte greu, să fim români și mâine... și poimâine, nu doar de 1 Decembrie”.

IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei: „Unul din cele mai importante simboluri ale unității, libertății și demnității neamului nostru, Ziua Națională a României ne reamintește, de fiecare dată, de acea datorie istorică pe care o avem față de eroismul și jertfa înaintașilor noștri, aceea de a face totul pentru țara noastră și pentru mai binele celor ce vor veni după noi. Aici, la Târgoviște, unde totul vorbește despre măreția culturii românești și unde bravii noștri voievozi ne-au oferit magnifice exemple de luptă și jertfă pentru țară, se aude cel mai bine îndemnul la unitate, mai ales, în aceste vremuri tulburi, dominate de război și crize de tot felul, de numeroase provocări ce ne încearcă viața și credința. Cu prilejul Zilei Naționale a României, mai mult decât oricând, conștientizăm cu toții că la baza națiunii noastre stau valorile creștine și europene, cea mai frumoasă moștenire pe care o dăruim noilor generații”.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale