Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.11.2023 00:20

Editorial


A A

Turism prezidențial doar de „amorul artei”

Turism prezidențial doar de „amorul artei”

Este cert că herr Klaus Werner Iohannis, încă un an de zile de acum încolo șezător în primul fotoliu al țării de la Cotroceni, și-a tras sufletul vreo două mandate după obositoarea funcție de burgermeister la Hermannstadt/Sibiu, devenit și primul globetrotter, adicătelea, turist în jurul planetei, al vaterland România.

Și după câte-mi aduc aminte, am mai făcut trimitere, într-un editorial, la acest hobby al lui herr Klaus, apropo de lunga deplasare prezidențială transatlantică până, hăt, hăt!, America de Sud, de unde s-a întors așa cum a plecat, cu mâinile goale. Ah, da, o mână era ocupată cu mâna, una din cele două, ale primei doamne Carmen care, a se vedea, ar vrea, cu obstinație, să mai fie o cochetă adolescentă. Pe chestia asta modiștii și psihologii au câteva chestii de spus. Noi nu ne băgăm că nu suntem de specialitate.

Dar n-am mai fi făcut ziceri pe tema „întâiului turist al țării” – cum îl taxează unii prin pârdalnica mass-media de pe meleagul mioritic – dacă nu am fi aflat că și, bântuitor cu consoarta de mână prin „continentul negru”, s-a întors cum s-a dus, cu mâna goală, deci, vaterland România, care – na, asta-i adevărul istoric pe bune! – pe vremea când Nea Nicu dădea și el fuga prin lumea largă, aducea patriei nu „impresii de călătorie”, ci uriașe beneficii, niște piețe de desfacere pentru produsele românești, niște mine de cărbune și terenuri petrolifere prin Statele Unite și Libia, și diamante din buricul Africii, și multe, multe altele de începuseră unii tari și mari pe Terra să intre în gânduri și să ne poarte sâmbetele.

(N.B. Între timp, guvernanții democrato-capitaliști de după 1989, le-au pierdut pe mâna lor moartă, de-a rămas România cu buzele umflate și buzunarele rupte). Oricum, hai să nu mai fim de-alde Gică Contra, ci mândri că i-am plătit „solului prezidențial” aeroplanul particular super lux, full-option, că doar nu era să se ducă la safari cu un amărât de avion de linie. Obrazul subțire prezidențial cu cheltuială (a românilor) se ține, nu-i așa?

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale