Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.06.2022 00:10

Piesa Don Juan de Moliere, regizată de Mihai Constantin Ranin, în vizorul criticului Paul Chiribuță


A A

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, „inima” Festivalului Babel!

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, „inima” Festivalului Babel!

Ieri, în foaierul primitor și elegant al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, a avut loc o nouă conferință de presă sub genericul „Întâlnirile Babel”, în cadrul căreia au fost analizate, la rece, evenimentele din ziua precedentă a Festivalului Artelor Spectacolului Babel. Amfitrionul manifestării a fost directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, Mihai Constantin Ranin, iar protagoniștii momentului au fost actorii Teatrului de Vest de la Reșita, o trupă tânără și talentată, alături de care s-a aflat și conf. univ. dr. Paul Chiribuță. La conferința de presă a luat parte și criticul film, Irina Margareta Nistor, invitat special al Festivalului Babel Târgoviște. Subiectul principal al conferinței a fost spectacolul Don Juan, regizat de Mihai Constantin Ranin și jucat de trupa de actori de la Reșița, spectacol care s-a bucurat de un mare succes în special în rândul tinerilor care au umplut până la refuz Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

,,Ziua de ieri (n.n. miercuri, 15 iunie 2022) a fost o zi plină. În afară de workshopuri, de atelierul de actorie susținut de conf. univ. dr. Paul Chiribuță, am avut primul spectacol al indienilor de la Mumbai, cu Vanarase și spectacolul nostru, al Teatrului de Vest din Reșița, cu piesa Don Juan, temă mare, interes mare pentru public. Don Juan este o piesă dificilă. Limitarea mijloacelor care există în orice teatru mic m-a obligat să fac un spectacol minimalist, fără multe obiecte, concentrându-mă pe imaginea teatrală și bineînțeles în primul rând pe actori, care au lucrat cu energie, cu maximă bucurie”, a declarat regizorul Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște.

 Conf. univ. dr. Paul Chiribuță a vorbit despre reușita trupei de Teatru de la Reșița care a jucat remarcabil piesa barocă „Don Juan”, regizată de Mihai Constantin Ranin. „Vreau să-i felicit pe acești tineri actori pentru că estetica teatrului baroc, de care d-ul Ranin e atașat, e complicată, cere un efort suplimentar actorilor. Rezultatul este remarcabil... Felicit actorii... Sigur că interesul pentru teatru, după Revoluție, a scăzut considerabil, dar e minunat când sunt oameni care se preocupă și care reușesc să facă diverse lucruri, așa cum și d-ul Ranin a reușit să facă aici, la Târgoviște, un punct de referință pe harta teatrului românesc”, a completat  profesorul Paul Chiribuță.

La rândul lor, actorii de la Reșița care au jucat în piesa Don Juan au declarat că s-au simțit extraordinar pe scena de la Târgoviște și că au fost încântați de modul în care au lucrat cu regizorul Mihai Constantin Ranin, de încrederea ce le-a fost insuflată de acesta. „A fost o experiență minunată”, „a fost o altă cheie”, „întâlnirea cu d-ul Ranin a fost altceva decât am lucrat eu în teatru, este altceva”, „abia aștept să mai colaborăm”, acestea sunt doar câteva dintre frazele pronunțate de tinerii actori de la Reșița la adresa regizorului Mihai Constantin Ranin.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale