Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.11.2022 00:19

În Arhiepiscopia Târgoviștei, eveniment înălțător:


A A

Târnosirea bisericii parohiei din Crovu

Târnosirea bisericii parohiei din Crovu

*Alături de numeroșii credincioși prezenți, au luat parte, la acest eveniment spiritual al Eparhiei noastre, oficialități locale, județene și naționale *Cu acest prilej, au fost aduse spre închinare, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sfintele moaște ale Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu

 

Foarte mulți credincioși din satul Crovu, comuna Odobești, județul Dâmbovița, dar și din localitățile învecinate, din Eparhie și din afara ei, au venit, duminică, 20 noiembrie 2022, pentru a lua parte la ceremonia de târnosire a noii biserici parohiale, cu hramurile „Sf. Împărați Constantin și Elena” și „Sf. Martiri Brâncoveni”.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, Părintele Protopop al Protoieriei Titu, profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, dar și preoți de la parohiile din jur.

Actul de sfințire” a fost citit de Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, după care, Părintele Protopop Gabriel Voicilă a ținut un cuvânt de bun venit, apoi Pc. Pr. Paroh Ovidiu Claudiu Domșa a rostit un cuvânt de mulțumire către Chiriarhul nostru, pentru familia Maria și Aurel Popescu, ctitorii principali ai bisericii, precum și pentru toți cei implicați în ridicarea bisericii parohiei.

Mitropolitul Nifon a evidențiat, în cuvântul său, importanța ctitoririi unui locaș de cult pentru viața duhovnicească a comunității de credință locale, dar și ca adevărată poartă spre cer și mărturie de comuniune creștină. Pentru noi, românii, bisericile reprezintă repere fundamentale de credință, ce evocă evlavia, speranța și valorile care ne animă existența în istorie și ne dau tăria de a birui toate vicisitudinile și încercările. Înaltul Ierarh a subliniat importanța credinței pentru civilizația românească și europeană, arătând că pe principiile Evangheliei lui Hristos se fundamentează întreaga cultură a lumii noastre.

Înaltpreasfinția Sa i-a acordat rangul de „iconom” Preotului paroh Ovidiu Claudiu Domșa, domnului Aurel Popescu, ctitorul bisericii, i-a conferit distincția „Crucea Valahă” și a oferit „Actul mitropolitan de recunoștință” persoanelor implicate în construirea acestei biserici: domnului ing. Niculae Alecu, Primarul Comunei Odobești și domnului arhitect Mihai Bunescu.

Alături de numeroșii credincioși prezenți, au luat parte, la acest eveniment spiritual al Eparhiei noastre, oficialități locale, județene și naționale.

Cu acest prilej, au fost aduse spre închinare, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sfintele moaște ale Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu,  prin bunăvoința Părintelui Emil Nedelea Cărămizaru de la biserica Sf. Gheorghe Nou din București și, de asemenea, au fost aduse spre închinare sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, precum și Icoana Maicii Domnului-Siriaca de la Mânăstirea Ghighiu.

Reamintim că lucrările de construire, desfășurate între anii 2020-2022, au fost posibile datorită râvnei și efortului deosebit depuse de familia Maria și Aurel Popescu, fiul satului, care a donat terenul pe care s-a construit biserica și restul proprietății și a susținut substanțial cheltuielile, devenind ctitori ai acestei sfinte biserici, alături de alți binefăcători.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale