Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.07.2022 00:18

Încrederea în Dumnezeu, mai puternică decât grijile vieții


A A

Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște

Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște

În Duminica a treia după Cincizecime, în ziua de 3 iulie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște.

La slujbă, la care au participat numeroși credincioși, Mitropolitul Nifon a fost însoțit de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte Părintele Decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Cu acest prilej, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot pe tânărul, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației din Târgoviște,  Gabriel Florin Roșu, pe seama Parohiei Cojasca, Protoieria Târgoviște Sud. Menționăm că, sâmbătă, 2 iulie 2022, tânărul a fost hirotonit întru diacon.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a explicat sensul spiritual al pericopei evanghelice a zilei - Despre grijile vieții - arătând că omul trebuie să iasă de sub tirania obsesiei față de cele materiale, pentru ca să dea în viața sa, întotdeauna, prioritate lui Dumnezeu și realității spirituale. Chiriarhul nostru a evidențiat noblețea învățăturilor și înălțimea morală pe care le-a adus în lume Domnul nostru Iisus Hristos, fiindcă din Evanghelie învățăm cum să ne petrecem viața în deplină libertate duhovnicească.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sfântul Ierarh Nifon - Ocrotitorul Târgoviștei
Aspecte practice referitoare la sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon
Festivalul „Peștera –Padina” revine în forță
Expoziția de pictură „Tandem Cromatic IV”
Schimbarea la față
„Obiectivele pentru Educație nu pot fi atinse decât printr-o reformă coerentă”
Elevi jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean
Expoziția de pictură „Apartenențe”
Una dintre cele mai moderne rețele de creșe din țară
Rezultatele examenului de Definitivat


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dacă Zelenski are fi un înțelept...

... l-ar lovi pe sangvinarul țar Vladimir Putin drept în moalele capului, punându-l într-o situație cu efect de clinci, de fapt, în fața unui, așa cum este numit în diplomație, „fait accompli”. Asta dacă, nu mai zic, ar fi și un patriot autentic ucrainean, dublat de un abil vizionar în de-ale geopoliticii, asumându-și riscul de a fi huiduit de ai săi, bineînțeles... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale