Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.11.2022 00:14

În Dâmbovița,


A A

Seceta din acest an a lovit puternic culturile agricole

Seceta din acest an a lovit puternic culturile agricole

*Principalele culturi de toamnă afectate sunt porumb - 1583,87 hectare, floarea soarelui - 1163,49 și lucerna - 0,2 hectare calamitate

 

Seceta a afectat și culturile Dâmboviței. Suprafața terenurilor agricole calamitate de secetă, pentru care s-au întocmit procese verbale de constatare a pagubelor, a ajuns la 4032,23 hectare, potrivit datelor transmise de către Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Dâmbovița. Principalele culturi de toamnă afectate sunt porumb – 1583, 87 hectare, floarea soarelui - 1163,49 și lucerna, 0,2 hectare calamitate. Directorul general al Direcției Agricole Dâmbovița, Vlad Pătrașcu a oferit mai multe detalii despre culturile de toamnă afectate în acest an.

„A fost un an cu adevărat secetos, mai multe zone din județ fiind afectate. Conform rapoartelor operative, din 6443,99 hectare cultivate - 4032,23 hectare sunt calamitată. Potrivit proceselor verbale, pentru porumb, din 2903 hectare suprafață totală, nu mai puțin de 1583, 87 sunt hectare calamitată. Pentru floarea soarelui, din 2651,84 hectare suprafață totală, 1163,49 sunt hectare calamitată. La lucernă, mai avem dintr-o suprafață totală de 1,4 hectare, doar 0,2 hectare calamitată”, a transmis directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Dâmbovița, Vlad Pătrașcu. Suprafața agricolă afectată de secetă a ajuns la 761.346 hectare în 38 de județe și în Capitală, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Ministrul de resort, Petre Daea, a anunțat recent că așteaptă până la sfârșitul lunii noiembrie procesele verbale de constatare emise de comisiile de evaluare a pagubelor, pentru a-i putea ajuta pe fermierii afectați de secetă.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale