Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.06.2024 00:16

Ocolul Silvic Răcari semnalează...


A A

Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani

Ștefan Khalil


Ocolul Silvic Răcari a anunțat noi planuri pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani, un proiect important pentru conservarea și creșterea faunei locale. Șeful Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Mușat, a făcut o serie de declarații despre evoluțiile recente și viitoarele inițiative pentru această rezervație.

În urmă cu aproximativ trei ani, Complexul de Creștere Intensivă a Vânatului de la Bolovani a început popularea cu cerbi lopătari (Dama dama). „În acea perioadă, am avut un țarc mic de carantină, de aproximativ o jumătate de hectar, în care am adus 19 exemplare - 15 femele și patru masculi. După finalizarea gardului împrejmuitor, care acoperă acum o suprafață de aproximativ 60 de hectare, exemplarele au fost relocate în această amenajare. În prezent, numărul acestora se situează în jurul valorii de 30”, a explicat Cătălin Mușat.

Evaluarea populației de cerbi lopătari va fi efectuată în această primăvară, iar condițiile de trai ale acestora sunt descrise ca fiind bune. Pe lângă această inițiativă de succes, Cătălin Mușat a subliniat planurile viitoare pentru complex, care includ refacerea întregii împrejmuiri și extinderea acesteia la aproximativ nouă hectare. De asemenea, se dorește repopularea complexului cu mistreți, mufloni și alte specii de vânat.

Urmează să refacem întreaga împrejmuire a Complexului de Vânătoare de la Bolovani, acoperind aproximativ nouă hectare, și să încercăm o repopulare cu mistreți, cu mufloni și cu alte specii”, a adăugat șeful Ocolului Silvic Răcari.

Aceste măsuri sunt parte a unui efort amplu de a conserva biodiversitatea și de a crea condiții optime pentru creșterea și dezvoltarea diverselor specii de vânat, contribuind astfel la menținerea echilibrului ecologic în zonă.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale