Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.05.2024 00:12

În 2023,


A A

Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița

Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița

Recent, Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat cifrele referitoare la situația pensionarilor de asigurări sociale de stat în județul Dâmbovița. Potrivit datelor furnizate, în trimestrul trei al anului 2023, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat în județ a fost de 107.744 persoane. Acest număr reprezintă o scădere cu 381 de persoane față de aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce înseamnă aproximativ 118 pensionari la fiecare 100 de salariați.

De asemenea, în ceea ce privește pensia medie lunară, în trimestrul trei al anului 2023, aceasta a fost de 1934 lei în județul Dâmbovița. Acest lucru reprezintă o creștere de 13,2% în comparație cu aceeași perioadă din anul anterior. Aceste date arată o îmbunătățire a situației financiare a pensionarilor din regiune, reflectând eforturile și politicile adoptate pentru asigurarea unui nivel de trai mai bun pentru această categorie de persoane.

Scăderea semnificativă a inflației în decembrie 2023 în județul Dâmbovița

De asemenea, potrivit informațiilor transmise de Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, rata anuală a inflației în luna decembrie 2023 față de luna decembrie 2022 a fost de 6,6%. Aceasta marchează o scădere  în comparație cu rata medie anuală a inflației în anul 2023, care a fost de 10,4%. Aceste date reflectă dinamica economică și socială în județul Dâmbovița și impactul inflației asupra nivelului pensiilor și puterii de cumpărare a populației în acest context.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Razie rutieră de amploare
Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu
Razie rutieră de amploare a poliției
Restanțe de peste 6 luni la plata navetei profesorilor
186 de bilete de tratament pentru a 9-a serie a acestui an
AJOFM Dâmbovița anunță noi posturi disponibile
Prelungirea termenului pentru cererile de plată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale