Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.05.2023 00:16

APIA Dâmbovița: Apel către fermieri!


A A

Sancțiuni aspre pentru incendiile de vegetație

Sancțiuni aspre pentru incendiile de vegetație

*„Periodic, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va primi de la GNM si IGSU informatii despre incendii, însoțite de fotografii geoetichetate în vederea identificării cu acuratețe a zonelor în care au avut loc arderile, iar inspectorii din cadrul instituției vor face verificările în teren”

 

În atenția fermierilor dâmbovițeni! Arderea miriștilor și a resturilor vegetale de pe terenurile arabile va fi sancționată! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Dâmbovița  informează producătorii agricoli că a fost încheiat un protocol de colaborare cu Garda Națională de Mediu și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru creșterea eficienței acțiunilor de prevenire și control în ceea ce privește respectarea de către beneficiarii sprijinului financiar din fonduri europene și naționale a bunelor condiții agricole și de mediu.

Concret, Protocolul are ca scop respectarea de către fermieri a interdicției de a arde miriștile și vegetația uscată pe teren arabil și pajiștile permanente din Siturile Natura 2000, precum și protejarea mediului împotriva poluării și prevenirea incendiilor. Această măsură contribuie la menținerea nivelului de materie organică în sol, precum și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din agricultură.

„Informarea fermierilor cu privire la respectarea normelor de condiționalitate stabilite în Planul Strategic 2023-2027 și aplicate conform OMADR/MMAP/ANSVSA nr. 54/570/32/2023, respectiv a  bunelor condiții agricole și de mediu (GAEC 3), prin care este interzisă  arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil precum și a vegetației pajiștilor permanente se face periodic, chiar de la depunerea cererii unice de plată fermierul ia cunoștință de aceste norme prin semnarea unui angajament de respectare care face parte integranta din cerere. Periodic, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va primi de la GNM si IGSU informatii despre incendii, însoțite de fotografii geoetichetate în vederea identificării cu acuratețe a zonelor în care au avut loc arderile, iar inspectorii din cadrul institutiei vor face verificările în teren. În cazul nerespectarii acestui GAEC, fermierilor li se vor aplica reduceri la suma totală de plată, conform modului de aplicare a sancțiunilor pentru nerespectare”, a precizat directorul executiv al APIA Dâmbovița, ec. Corina Gârleanu.

 

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale