Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.12.2021 00:15

VOX POPULI


A A

România, țară scumpă!

România, țară scumpă!

Sărbătorile vor fi relaxate, dar și costisitoare. Unele alimente au fost scumpite cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Producătorii din industria alimentară anunță și alte creșteri de prețuri. Multe familii se pregătesc să schimbe meniul de Crăciun și Anul Nou, pentru a nu depăși bugetele planificate! În toată țara, oamenii, în special pensionarii, se plâng că se descurcă din ce în ce mai greu cu banii din cauza creșterii prețurilor la alimente. Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu câțiva cetățeni pe acest subiect, întrebându-i cum vor face față valului de scumpiri de alimente din perioada următoare.

*Nu știu cum ne vom descurca. Am 860 de lei pensie. Din aia, nu ai cum să te ajuți, dacă iei medicamente. Medicamentele sunt 2 milioane jumate, întreținerea 4. Ce mai mănânci? La sărbători trebuie să pui ceva pe masă.

*Sunt mai scumpe, sinceră să fiu eu sunt singură și pe mine mă aprovizionează copiii. Am 11 milioane pensie.

*Păi, am scăzut și noi standardele. Dacă înainte luai o brânză mai bună, acum treci la ceva mediu că și calitate. Dacă înainte luai mușchi de vită, acum iei o spată. Trebuie să trăim, dar uitați-vă că într-o țară europeană, în loc să progresăm noi mergem în jos.

*Facem cu greu față, sincer. Totul se scumpește, facem un efort extraordinar să punem ceva pe masa de sărbători, noroc că ne mai ajută copiii.

*Uitați-vă cât s-au scumpit, acum vin de la supermarket, uleiul a depășit 10 lei, este inadmisibil să trăim așa ceva și nu înțeleg de ce oamenii nu ies în stradă. Au ieșit cu ordonanțele alea, dar că murim în casă de foame nu mai iese nimeni.

*O să fim mai economicoși, nu avem ce să facem. Sunt vremuri grele cauzate de politicienii noștri, care nu se gândesc că nouă ne este foarte greu să aducem ceva pe masă, nu doar de sărbători, ci tot timpul anului.

Așadar, mulți dintre cetățeni sunt îngrijorați de cum își vor face sărbătorile în acest an. Pâinea s-a scumpit cu 20 la sută, la fel și uleiul, zahărul și produsele lactate, cu șapte-opt la sută, iar cozonacul ar putea fi scumpit cu aproape 30 la sută. De asemenea, românii mai trebuie să lupte și cu creșterile la gaze și energie electrică, care au fost majorate de 12 ori mai mult față de anul trecut.

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale