Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2023 00:20

Editorial


A A

Reîntregirea patriei prin Biserica neamului

Reîntregirea patriei prin Biserica neamului

După cum bate un anumit vânt de peste Prut – și nu este vorba de crivăț – se pare că Reîntregirea Patriei se va face prin Biserică. Ar fi cât se poate de firesc. Primul semnal în acest sens l-a lansat chiar mitropolitul Vladimir al Mitropoliei Chișinăului și Moldovei, creație, de altminteri, a Moscovei sovietice, bolșevică adică, opozantă a reactivatei Mitropolii a Basarabiei de sub jurisdicția canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

Cum mitropolia lui Vladimir a rămas, și după ieșirea din imperiul sovietic a așa-zisei Republici Moldova, în supușenia Patriarhiei Rusiei, este lesne de înțeles că ea nu reprezintă poporul român din acea „republică experimentală”, cum o vede un mare poet de la Chișinău, însă până acum nimeni de pe acolo n-a avut curajul să pună capăt unei astfel de anomalii bolșevice.

Să revin, deci, mitropolitul Vladimir, speriat că românii ortodocși basarabeni privesc din ce în ce mai mult spre Patriarhia de la București, i-a expediat o depeșă stăpânului său de la Moscova, patriarhul cu epoleți, Kiril, aducându-i la cunoștință care este adevărata stare de spirit și, cu toate că a condamnat invazia lui Putin în Ucraina, omul n-are de gând s-o rupă cu Kremlinul, ba, mai mult, a bătut obrazul Bisericii Ortodoxe Române că, chipurile, se amestecă în treburile sale lăuntrice proruse. Câțiva preoți parohi au decis să evadeze de sub sutana lui Vladimir, trecând la Mitropolia Basarabiei istorice, adevărata reprezentantă a românilor de dincolo de Prut și, printr-o scrisoare, cerându-i să schimbe macazul, trecând sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Române.

Și, după cum continuă să bată vântul Reîntregirii,  indiferent de câte caterisiri va da Vladimir, la ordinul lui Kiril, binecuvântătorul războiul lui Putin, miruindu-i cu „focul iadului” tancurile și rachetele, indiferent și de câte inepții istorico-religioase va emite Moscova cum că Basarabia ar fi parte a „teritoriului canonic rus”, procesul de reîntoarcere a românilor ortodocși dintre Prut și Nistru la Biserica Mamă și, în fond la Patria Mamă, s-a declanșat. Și Putin și Kiril nu l-or putea stăvili decât printr-un genocid  „manu militari”. Și, astfel, speranța Reîntregirii s-a aprins prin altarele ortodoxiei românești din Basarabia. Doamne ajută!

 


George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale