Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.04.2024 00:14

În Dâmbovița,


A A

Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice

Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice

*Directorul Petre Marin a respins acuzațiile conform cărora se taie păduri fără a se împăduri ulterior, afirmând că Direcția Silvică Dâmbovița se angajează în împădurirea fiecărei suprafețe eliberate

 

Directorul executiv al Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a subliniat recent că unul dintre obiectivele principale ale instituției sale este regenerarea pădurilor, în conformitate cu prevederile legale din Codul Silvic. Petre Marin a transmis că este obligatoriu să se  împădurească orice suprafață liberă în cel mult doi ani.

Este obligatoriu pentru noi să împădurim orice suprafață liberă în două sezoane de vegetație, altfel se consideră infracțiune”, a declarat Petre Marin. El a respins acuzațiile conform cărora se taie păduri fără a se împăduri ulterior, afirmând că Direcția Silvică Dâmbovița se angajează în împădurirea fiecărei suprafețe eliberate.

Directorul a explicat că suprafețele disponibile pentru împădurire variază anual, în funcție de suprafețele care s-au eliberat. În 2023, Direcția Silvică Dâmbovița a avut în program regenerarea a 121 de hectare, reușind să regenereze 123 de hectare. Directorul executiv al Direcției Silvice  a  mai vorbit și despre regenerărilor naturale, care sunt mai puțin costisitoare și necesită mai puține intervenții din partea personalului silvic.

Regenerarea unei păduri se realizează prin aplicarea unui tratament și conducerea arboretelui din anumite parcele în vederea împăduririi naturale. În ceea ce privește regenerarea artificială a pădurilor, se intervine pentru a acoperi terenul cu vegetație forestieră, folosind formule și compoziții de regenerare adaptate fiecărei stațiuni”, a declarat Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

Astfel, Direcția Silvică Dâmbovița își reafirmă angajamentul de a proteja și regenera pădurile, contribuind astfel la conservarea biodiversității și la asigurarea sustenabilității ecosistemelor forestiere.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Reabilitare rutieră de amploare
Dezastru ecologic pe Râul Ialomița
Eveniment la Universitatea „Valahia” din Târgoviște
Incendiu la Târgoviște
O păcăleală nu ține cont de profesionalism
Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Investiții importante inaugurate la Băleni
Activitate cu tinerii la Centrul Social-Cultural al Parohiei „Sf. Nifon”
Probleme grave ale pensionarilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale