Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2023 00:15

Direcția Silvică efectuează control anual pentru asigurarea dezvoltării durabile


A A

Regenerarea pădurilor în Dâmbovița

Regenerarea pădurilor în Dâmbovița

Controlul anual al regenerărilor pădurilor din județul Dâmbovița, desfășurat de experții Direcției Silvice, a devenit o tradiție în eforturile de împădurire și regenerare a fondului forestier. Această evaluare detaliată realizată de specialiști este crucială pentru asigurarea unei dezvoltări sănătoase și sustenabile a pădurilor din zonă.

Acest control anual reprezintă o etapă-cheie în gestionarea silviculturii, permițând identificarea necesităților specifice pentru întreținerea și dezvoltarea puieților forestieri plantați în campaniile anterioare de împădurire. Activitățile ulterioare pot include completări, îngrijire și alte acțiuni menite să sprijine creșterea sănătoasă și independentă a noilor păduri, până când acestea ating starea de masiv forestier. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, prin responsabilii săi cu silvicultura, își asumă angajamentul de a efectua acest control anual până la data de 30 noiembrie, acoperind întreaga rețea de direcții silvice.

În contextul acestei inițiative, reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița au subliniat succesul ultimilor cinci ani, evidențiind că Romsilva a reușit să regenereze 72.545 de hectare de pădure în fondul forestier deținut de stat. Această cifră include atât regenerare naturală (48.217 hectare), cât și lucrări de împădurire (24.328 hectare), cu un impresionant total de 132,9 milioane de puieți forestieri plantați. Aceste eforturi contribuie semnificativ la protecția și conservarea mediului în România. Romsilva administrează în prezent 3,13 milioane de hectare de păduri, reprezentând aproximativ 48% din suprafața împădurită a țării.

De asemenea, furnizează servicii silvice pentru încă un milion de hectare de păduri aflate în diverse forme de proprietate. Remarcabil este faptul că 80% din pădurile proprietatea publică a statului au certificarea managementului forestier în standard internațional, garantând o abordare sustenabilă și responsabilă în gestionarea resurselor forestiere.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"
ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Exporturile și importurile, în picaj în 2023, față de 2022
Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale