Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.03.2024 00:17

Ocolul Silvic Târgoviște a început demersurile pentru...


A A

Recoltarea conurilor de larice în pădurea Priseaca

Recoltarea conurilor de larice în pădurea Priseaca

Într-o tradiție binecunoscută, Ocolul Silvic Târgoviște, parte a Romsilva - Direcția Silvică Dâmbovița, își desfășoară operațiunile de îngrijire a plantațiilor, cu accent pe recoltarea conurilor de larice din Plantajul Priseaca. În fiecare an, această perioadă este marcată de activități esențiale, menite să asigure sănătatea și dezvoltarea armonioasă a plantațiilor.

Plantajul de larice Priseaca, întins pe o suprafață generoasă de 6 hectare, a fost înființat în 1983, cu clone selectate din diverse regiuni ale României, având ca obiectiv obținerea de semințe de calitate superioară. Această muncă asiduă de selecție și îngrijire continuă să susțină sustenabilitatea pădurilor și calitatea materialului genetic al acestora.

În această perioadă a anului, silvicultorii se ocupă de diverse operațiuni de întreținere, printre care se numără igienizarea plantațiilor, mobilizarea solului și aplicarea îngrășămintelor recomandate de specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Stațiunea București.

Un aspect important îl constituie recoltarea conurilor de larice, proces ce implică urcarea în arbori și desprinderea manuală a acestora de pe ramuri. Conurile obținute sunt apoi supuse unui proces de uscare și prelucrare, pregătindu-le pentru extragerea semințelor, care vor asigura baza pentru generațiile viitoare de arbori.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane
Concursul „Știu și aplic”
Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale