Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2023 00:14

n luna februarie 2023, n evidenele AJOFM Dmbovița,


A A

Rata omajului n ușoar creștere: 3,17 %

Rata omajului n ușoar creștere: 3,17 %

La sfârșitul lunii februarie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munc Dâmbovița erau înregistrați 5213 șomeri (din care 2749 femei), rata șomajului fiind de 3,17 %. Comparativ cu luna precedent, când rata șomajului a fost de 3,13 %, în aceast lun acest indicator a crescut cu 0,04 pp.

Din totalul de 5213 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 991 erau beneficiari de indemnizaie de omaj, iar 4222 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidenț, 801  șomeri provin din mediul urban și 4412 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul omerilor înregistrai în evidenele AJOFM Dâmbovița (37,3 %). Cei cu studii primare și fr studii reprezint 31,8 % din totalul omerilor înregistrai. 16,7 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceal. Șomerii cu nivel de pregtire profesional reprezint 11,3 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regsesc în proporie de 2,9 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezint astfel: 1324 persoane foarte greu ocupabile, 2727 greu ocupabile, 543 mediu ocupabile, iar 619 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizeaz ca urmare a activitii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenele noastre. Informaii detaliate despre structura omajului la nivelul judeului Dâmbovița sunt afiate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița.

 

Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Munc Dâmbovița

 


 Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)
Scufundare scandaloas a transportorului blindat Piranha n Dunre
Noi spectacole de mare impact la BABEL FEST
ncepe reabilitarea și modernizarea DJ 712 A Runcu - Ru Alb
10 unitți de nvțmnt vor fi modernizate
Județul Dmbovița – de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI
Infrastructura rutier, n ampl reabilitare prin Programul „Anghel Saligny”
Ajutor pentru Spitalul Județean de Urgenț Trgoviște
Grev japonez n unitțile medicale din județ!
Festivalul Internațional Euro-Asiatic AMASIA, nființat la TrgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale