Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2022 00:20

Editorial


A A

Podul de piatră s-a dărâmat...

Podul de piatră s-a dărâmat...

A venit apa și l-a luat... Vă mai amintiți acest vesel cântecel din copilărie? Poate că da. Mai are două versuri catrenul, dar ce se spune în ele nu ar avea nici un corespondent în realitatea, deloc veselă, a zilelor noastre. Așa e, din păcate, foarte din păcate, podurile și autostrăzile construite în cele trei decenii post-revoluția anticomunistă din 1989 se prăbușesc asemenea unor castele de nisip, și nu numai, așa cum întreaga țară s-a prăbușit la propriu și nu la figurat.

Și știți de ce? Nu mă îndoiesc că marea majoritate a românilor știu de ce, dar se întreabă retoric ce ar fi de făcut. Știu că dacă se mai construiește ceva, și încă pe bani europeni, se construiește de mântuială, pentru că se fură din materialele de construcții înlocuindu-se cu altele de proastă calitate, bani realizați (furați) din această mișculație intrând în buzunarele fără de fund ale unor oameni politici, patroni de firme de construcții, primari, președinți de consilii județene, dar haita nesățioasă de profitori este mult mai mare.

Există și unele cazuri de responsabilitate – aproape că nu-ți vine a crede -, dar, vorba aia, cu o floare nu se face primăvară. Iar dacă dai unele exemple cu poduri construite, de pildă, peste Dunăre, cum ar fi cel de la Cernavodă, operă a marelui Anghel Saligny, cel mai mare pod din Europa de la sfârșitul secolului XIX și începutul celui următor, pe care trenurile pot circula cu viteză și astăzi, sau cu Casa Poporului – ei, bine, de ce nu!? – riști să fii acuzat de ins cu amintiri retrograde și nostalgii comuniste.

De bună seamă că asemenea exemple deranjează grupurile de interese mafiote și de crimă economică organizată, dar nici nu poți să te faci că nu vezi, ca jurnalist independent și echidistant, și să taci. A te face că nu vezi și a tăcea este a fi complice la crima de lez-națiune, și meriți a fi hulit de poporul român. Da, podul de piatră s-a dărâmat așa cum și România a fost și continuă să fie dărâmată de iresponsabilitatea și trădarea tâlharilor politico-economici, cu acoperirea serviciilor.

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale