Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.05.2024 00:20

Editorial


A A

Pieri-vor românii? (II)

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi încheiat cu un succes răsunător. Bla, bla!

Păi, să fim serioși, de ce scade dramatic populația țării și perspectiva este sumbră? În 2023 au venit pe lume 180.000 de copii și au plecat la cele veșnice peste un sfert de milion de oameni, sporul natural negativ a fost de aproximativ 80.000 de indivizi. Unde este succesul formidabil? Ca să fie stopată această dramatică, aproape tragică, dispariție a națiunii române, ce ar trebui făcut? Să reaplicăm „programul demografic” al lui Nicolae Ceaușescu care produsese un boom, populația României ajungând de la 16.746.510 în 1966 la peste 23 milioane.

A fost însă o creștere galopantă cu multe suferințe. Însă pe o perioadă de timp (anii ’70 ai secolului trecut) s-a asigurat și un trai decent populației și locuri sigure de supraviețuire (de muncă). Bun, nu „repunem în operă” programul ceaușist de natalitate. Soluții ar fi, numai că guvernanța are alte priorități, cum ar fi scandalurile monstruoase pentru „o mare brânză” (puterea) și „un mare ciolan” (îmbogățirea cu orice preț, și mai ales ilicită).

Și pe măsură ce scandalurile mioritico-politice bubuie, țara moare. Prostocrația, idiotismul util, terorismul politicianist (terorpolitocrația) au produs un halucinant genocid românesc. Și care ar fi salvarea? Doar poporul român, deșteptându-se din greața de „clasă politică”, o poate oferi, salvându-se pe sine de la pieire. Acum cât nu va fi prea târziu!

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale