Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.04.2024 00:20

Editorial


A A

Ok, suntem în Schengen...

Ok, suntem în Schengen...

...cu un picior în aer și cu celălalt la apă, dar până când fi-vom cu ambele pe pământ, adică întru totul în mult-râvnitul spațiu de liberă circulație, „hai-hui” prin Europa. Am spus mult râvnitul? Așa am tot râvnit, cu o ardoare nesfârșită, să ne fie deschisă poarta UE prin care, de la un moment dat, la cântecul amăgitor de sirene al stăpânilor de plantații din fascinantul Occident, mase de români au luat-o la fugă. Au sperat s-o ducă tot într-o fericire.

Și de la un alt moment dat, și noi, cei rămași acasă, și cei din noile Românii din cizma italică, și din țara lui Don Quihote, și din Hexagonul galic, și din ploioasa insulă a lui Shakespeare, etc, am simțit cum o imensă dezamăgire ne cuprinde precum amarul din gură. Mulți români se vor acasă, dar patria a devenit o mamă vitregă din pricina idioților utili care au guvernat-o și au adus-o la sapă de lemn. Iar cei de-am rămas pe meleagul strămoșesc, vedem/simțim cum Înalta Poartă de la Bruxelles/Strasbourg ne tot ordonă (cică… ne recomandă) să facem pe placul/interesul altora.

Ok! Iată că, din miezul de noapte dintre 31 martie, la o zi de 1 aprilie (atenție maximă la păcălelilor!) circulăm deocamdată pe calea aerului și pe calea mării, liberi ca pasărea cerului și ca peștii în valuri, în Europa schengenizată, românii exultând până la proba contrarie. Căci, niște riscuri există – și, sincer, m-aș bucura să nu fie astfel – și anume o anumită invazie migraționistă fără opreliște, pătrunderea masivă a „morții albe”, deșertificarea de români a României.

Așa că eu sunt circumspect, manifestându-mi o satisfacție temperată. Și mi-e teamă să nu simțim o dramatică dezamăgire și pe „Calea Schengen”. Până una-alta, cum se zice, o făcurăm și pe asta, și tot cum se zice, om trăi și om vedea. Nu știu cât este o victorie, că deocamdată, suntem cu un picior în aer și cu celălalt la apă, dar mă rog, ni s-a dat și nouă o bucurie europeană.

(va urma)

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Dorul toxic după imperiul defunct (II)
Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Pieri-vor românii? (II)
Pieri-vor românii? (I)
Pe cine trimitem la Strasbourg?
Euro-orașul 2040


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale