Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.03.2023 00:14

Noutate la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște:


A A

Montarea senzorilor pentru glicemie și insulină la adulți și copii

Montarea senzorilor pentru glicemie și insulină la adulți și copii

*Casa de Sănătate Dâmbovița a anunțat suplimentări de fonduri pentru această procedură *„Mă bucură foarte mult că acești senzori se pot monta și la copii, pentru că este foarte dificil pentru un copil să-și monitorizeze glicemia și să-și țină în frâu un diabet zaharat de tip 1” (Cristina Sima, director CAS Dâmbovița)

 

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște! Este vorba de montarea senzorilor de monitorizare a glicemiei și a pompelor de insulină... la adulți și copii! Aceasta este noutatea Programului  național de diabet zaharat, procedeu care se testează în momentul de față și la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Potrivit directorului Casei de Sănătate Dâmbovița, Cristina Sima, pe acest program, s-au solicitat deja suplimentări de fonduri pentru consumabilele necesare senzorilor aplicați pacienților care suferă de diabet zaharat.

„Pe Programul de diabet zaharat am mai introdus un subprogram. Acesta se derula până la finele anului trecut doar prin 5 centre la nivel național și anume montarea senzorilor de monitorizare a glicemiei și a pompelor de insulină. Acest program se derulează prin Spitalul Județean de Urgență  Târgoviște, ca și furnizor de servicii medicale, și sper eu să fie un succes și un lucru benefic pentru Dâmbovița. Deja  au fost montate primele pompe de insulină, primii pacienți cărora li s-au montat dispozitivele, senzorii de monitorizare a glicemiei deja sunt după prima perioadă de monitorizare și ne-au fost solicitate fonduri suplimentare pentru consumabile pentru că din 3 în 3 luni pacienții se prezintă și își ridică de la Spitalul Județean Dâmbovița consumabilele pentru acel senzor. Mă bucură foarte mult că acești senzori se pot monta și la copii, pentru că este foarte dificil pentru un copil să-și monitorizeze glicemia și să-și țină în frâu un diabet zaharat de tip 1. S-a montat și prima pompă și sperăm că totul o să funcționeze bine”, a declarat directorul general al Casei de Sănătate Dâmbovița, Cristina Sima.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)
Scufundare scandaloasă a transportorului blindat Piranha în Dunăre
Noi spectacole de mare impact la BABEL FEST
Începe reabilitarea și modernizarea DJ 712 A Runcu - Râu Alb
10 unități de învățământ vor fi modernizate
Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI
Infrastructura rutieră, în amplă reabilitare prin Programul „Anghel Saligny”
Ajutor pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Grevă japoneză în unitățile medicale din județ!
Festivalul Internațional Euro-Asiatic AMASIA, înființat la TârgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale