Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.12.2023 00:14

Secretarul de stat, Sorin Ion, anunță lansarea unui program prin PNRR


A A

Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală

Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală

Ministerul Educației anunță un pas semnificativ în modernizarea sistemului educațional prin lansarea unui amplu program de formare destinat a 100.000 de profesori în domeniul competențelor digitale și pedagogiei digitale. Secretarul de stat Sorin Ion, fost inspector școlar general în Dâmbovița, a subliniat că obiectivul nu este să învețe profesorii să predea online, ci să integreze tehnologia în conținutul lecțiilor.

Acest anunț a fost făcut în cadrul unei intervenții la TVR 1, în contextul unei discuții despre analfabetismul funcțional. Sorin Ion a explicat că scopul principal al programului este să pregătească profesorii să utilizeze tehnologia în mod eficient în procesul de predare, contribuind astfel la îmbunătățirea calității educației. Programul, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vizează derularea cursurilor de formare pentru predarea online și îmbunătățirea competențelor specifice de pedagogie digitală. Bugetul alocat acestui proiect este de 80 de milioane de euro, iar solicitanții eligibili includ universități, centre de cercetare și dezvoltare, precum și operatori publici și privați de formare profesională continuă.

Lansarea oficială a apelului este programată pentru 29 martie 2024, iar în prealabil, începând cu 22 ianuarie 2024, va avea loc o perioadă de consultare publică. Potrivit calendarului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, se estimează că perioada de semnare a contractelor cu participanții va avea loc între 30 aprilie  și 15 mai 2024.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Două Olimpiade Naționale la Târgoviște
„Artiști în devenire”, ediția a III-a, Târgoviște, 2024
Peste 32.000 de elevi primesc burse școlare
Salonul Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”
"Ecouri din Bucegi" o apariție surpriză în peisajul presei culturale dâmbovițene
Liceul „Ion Heliade Rădulescu” devine parte din elita națională a hub-urilor viitorului
Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie
Elevii se pregătesc de vacanță
Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare
Extraordinară achiziție de carte veche de către Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale