Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.11.2023 00:15

Înaintea sărbătorilor de iarnă, la Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice,


A A

Măsurile de siguranță alimentară, în vizorul pensionarilor

Măsurile de siguranță alimentară, în vizorul pensionarilor

*Din ianuarie 2023 până în prezent, DSVSA a efectuat 4781 de controale, identificând deficiențe majore în depozitarea produselor alimentare, igiena precară și nerespectarea echipamentelor de protecție

 

În cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice, s-a discutat despre programul  de măsuri al Direcției de Sănătate Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, privind controalele sanitar-veterinare și măsurile dispuse pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă.

La ședință au participat prefectul județului - Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița - Gheorghe Popa, subprefectul Corneliu Sălișteanu,  Mihaela Tudorache - șef al Biroului pentru Siguranța Alimentelor de origine non-animală, în cadrul Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, directorul Casei Județene de Pensii Dâmbovița - Toni Ciprian Mihai, fostul director al Casei de Sănătate - Cornel Crăciun, președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviței - Dobra Napoleon.

Mihaela Tudorache, reprezentantul Direcției Sanitar-Veterinare, a prezentat acțiunile demarate și contribuția adusă la eliminarea din alimentație publică de alimente perisabile. Potrivit acesteia, controalele oficiale au avut în vedere normele de igienă, condițiile de depozitare a alimentelor, echipamentele de protecție și de lucru, sănătatea și igiena personalului care manipulează alimentele, precum și sursele de apă potabilă.

„De la începutul anului și până în prezent, au fost efectuate 4781 de controale oficiale. În urma controalelor, s-au constat mai multe deficiențe, iar ponderea cea mai mare o are depozitarea produselor alimentare. Sunt deficiențe în ceea ce înseamnă respectarea condițiilor de igienă, operatorii economici nu poartă echipamente de protecție. De asemenea, au fost aplicate multe sancțiuni din ianuarie 2023 până în prezent. Nu mai puțin de 246 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2,3 milioane de lei. Au fost aplicate și avertismente. Avertismentele se acordă atunci când deficiențele nu sunt majore și îi punem în vedere operatorului să remedieze deficiențele întâmpinate”, a transmis, în cadrul ședinței, Mihaela Tudorache, șef al Biroului pentru Siguranța Alimentelor din cadrul DSVSA Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Tezaurul românilor, nikogda!? (II)
Proteste la orizont, la ușa ROMARM
Undă verde pentru reabilitarea Liceului Voievodul Mircea
Protecția Consumatorilor și Siguranța Alimentară, în vizorul Prefecturii
Analiză detaliată a indicatorilor economico-sociali din Dâmbovița
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Reabilitarea infrastructurii rutiere continuă să avanseze
Daruri pentru Căminul de bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
Primar de la PSD în cel puțin 5 localități PNL


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale