Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.12.2023 00:20

Editorial


A A

La 105 ani de la Marea Unire (I)

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice referendare/constituante, legitimând/legiferând VOINȚA NAȚIUNII ROMÂNE de a-și reface în unitate Vatra străbună, Dacia Felix – în fond ceea ce a decis, prin deciziile sale, Pacea de la Paris (1919-1920) de după primul Război Mondial: REGATUL ROMÂNIA MARE.

Atunci, națiunea și clasa politică a națiunii au avut un spledid PROIECT DE ȚARĂ pe care l-au îndeplinit exemplar chiar și cu sacrificiul suprem pe Câmpul de Onoare și pe Altarul Patriei sub lumina auroră a Tricolorului. De atunci și până-n vremea noastră, națiunea română și-a înfruntat destinul trecând prin izbânzi și suferințe, căzând și ridicându-se pentru dăinuirea sa pe planeta Pământ și în geografia statală a lumii.

De la capitalismul interbelic, a traversat gulagul „democrației populare” comuniste, reîntorcându-se în societatea capitalistă, a democrației liberale de astă dată, cu asasine tendințe globalizatoare, așa cum au fost și cele ale „internaționalismului proletar” (marxisto-bolșevic), România, pândită de 105 ani de spectrul dispariției și a tranșării ei la „abatorul istoriei” de pretențiile prădalnice ale unora de mai aproape ori mai de departe, a rezistat. Și, iat-o. EXISTĂ. Până când?

(va urma)

 

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale