Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.02.2024 00:18

Vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Târgoviște Sud


A A

ÎPS Nifon, „inima” bisericilor aflate în restaurare

ÎPS Nifon, „inima” bisericilor aflate în restaurare

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat miercuri, 7 februarie 2024, o vizită pastorală în Municipiul Târgoviște, la parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Târgoviște Sud. Astfel, au fost vizitate parohiile: Alba, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sf. Gheorghe”.

La Parohia Alba (biserică monument istoric din secolul al XVI-lea), Înaltpreasfinția Sa a evaluat lucrările de la șantierul de pictură și la cel de restaurare a catapetesmei și mobilierului bisericii.

La Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (biserică monument istoric din secolul al XVII-lea), i-a fost prezentat Înaltului Ierarh stadiul lucrărilor de amenajare peisagistică a curții bisericii și al lucrărilor de construcție de la praznicarul parohial. De asemenea, Mitropolitul Nifon a văzut pictura și catapeteasma bisericii, ambele recent restaurate.

La Parohia „Sf. Gheorghe” (biserică monument istoric din secolul al XVI-lea), Mitropolitul Nifon a oferit îndrumări cu privire la finalizarea cât mai rapidă a șantierului de restaurare a picturii bisericii.

Chiriarhului nostru i-au fost prezentate probleme concrete cu care se confruntă preoții de la aceste parohii, oferindu-le îndrumări cu privire la intensificarea misiunii pastorale parohiale și la aprofundarea vieții spirituale a credincioșilor, dar și la finalizarea în condiții optime a lucrărilor la aceste biserici, în vederea resfințirii lor.

Pe parcursul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de: Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și protopopii celor două protoierii.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale