Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.09.2023 00:19

Primarul Daniel Cristian Stan anunță


A A

Investiții-record pentru Târgoviște: 1,4 miliarde lei

Investiții-record pentru Târgoviște: 1,4 miliarde lei

*Municipiul Târgoviște este parte a acestui efort investițional, iar majoritatea investițiilor sunt realizate cu surse atrase, inclusiv fonduri europene, fonduri nerambursabile și fonduri guvernamentale precum cele de la Compania Națională de Investiții și Programul Național Anghel Saligny

 

În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a adus în atenția publicului dezvoltările semnificative din județul Dâmbovița în ceea ce privește investițiile publice. Fără a face vreo referire politică, el a subliniat faptul că județul se află în cea mai importantă perioadă din istoria sa în ceea ce privește investițiile publice.

Primarul Cristian Stan a precizat că această afirmație se bazează pe cifre obiective, care nu pot fi neglijate. El a recunoscut că municipiul Târgoviște este parte a acestui efort investițional, iar majoritatea investițiilor sunt realizate cu surse atrase, inclusiv fonduri europene, fonduri nerambursabile și fonduri guvernamentale precum cele de la Compania Națională de Investiții și Programul Național Anghel Saligny.

Cu privire la situația specifică a municipiului Târgoviște, primarul a dezvăluit că în prezent sunt în derulare 109 proiecte de investiții cu o valoare totală de aproximativ 1,4 miliarde de lei. Din această sumă, doar aproximativ 200 de milioane de lei provin din bugetul local, iar restul reprezintă fonduri atrase de administrația locală. Această cifră semnificativă subliniază importanța surselor externe de finanțare pentru dezvoltarea municipiului.

De asemenea, edilul șef a evidențiat succesul accesării fondurilor europene de către Târgoviște, menționând că municipiul a obținut mai multe fonduri decât cele șase municipii reședințe de județ din regiune la un loc. Acest lucru a fost posibil datorită unui procent de absorbție de 56%, comparativ cu 44% înregistrat de celelalte municipii.

„Județul Dâmbovița cunoaște cea mai importantă perioadă, dacă ne raportăm la investițiile publice din istoria sa. Acest lucru îl spun cât se poate de obiectiv, fără să fac vreo referire politică. Acesta este adevărul obiectiv pe cifre, cifre care nu mint. Referitor la municipiul Târgoviște, sigur că și noi facem parte din acest efort investițional care se realizează în principal cu surse atrase, cu surse nerambursabile, fără un efort foarte mare de la bugetul local. Bugetele sunt așa cum sunt și aceste investiții, foarte-foarte mari, nu au cum să fie realizate fără a accesa fondurile europene sau fondurile nerambursabile, fondurile guvernamentale, CNI, Anghel Saligny și așa mai departe. Lucrul acesta se vede, cred că este evident și în județul Dâmbovița, și în municipiul Târgoviște că se produc transformări în fiecare zi. Referitor la municipiul Târgoviște, în acest moment avem în derulare, în diferite faze, 109 investiții, cu o valoare de aproximativ 1,4 miliarde de lei. Este o cifră foarte mare, din aceste investiții, pe bugetul local sunt numai undeva la 200 de milioane de lei. Prin urmare, 1,2 milioane de lei reprezintă sume și fonduri atrase de către administrația locală târgovișteană, indiferent că discutăm de fondurile europene, de Programul Național Anghel Saligny, Compania Națională de Investiții, AFM și așa mai departe. Pe ceea ce înseamnă fonduri europene, pot să vă spun că în urmă cu două luni municipiul Târgoviște accesase cât toate cele șase  municipii reședințe de județ din regiune la un loc. Ei avea 44%, noi aveam undeva la 56%, din toate fondurile atrase dedicate municipiilor reședință de județ. De asemenea, municipiul Târgoviște va atrage până la finalul anului toți banii semnați pe contracte de finanțare, toți banii europeni”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La 105 ani de la Marea Unire (I)
Modernizare energetică la Târgoviște
Târgoviștea strălucește din nou în luminițele sărbătorilor de iarnă
Drumul județean DJ 712 A Runcu - Râu Alb, aproape gata
Sărbătorile de iarnă, cu forțele de ordine în stradă
O Românie mândră
Ziua Națională a României la Târgoviște
„Donează sânge, salvează o viață!”
Județul Dâmbovița, reprezentat la Comitetului European al Regiunilor
Medicul pneumolog Ion Barbilian s-a retras din activitate, după 53 de ani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale