Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.06.2023 00:19

La Târgoviște,


A A

Infrastructura rutieră, în amplă reabilitare prin Programul „Anghel Saligny”

Infrastructura rutieră, în amplă reabilitare prin Programul „Anghel Saligny”

*Proiectul cuprinde reabilitarea bulevardele Independenței, Libertății și Calea Domnească, precum și a străzilor Boerescu Zaharia, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Griviței și Gabriel Popescu

 

Cel mai mare proiect privind reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște, în ultimii 10 ani, este în plină derulare. Într-o conferință de presă susținută pe strada Boerescu Zaharia, executivul primăriei Târgoviște a oferit mai multe informații despre investiția derulată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” , care cuprinde reabilitarea mai multor parcări din cartierul menționat, dar și a străzilor 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Griviței, Gabriel Popescu, bulevardele Independenței, Libertății și Calea Domnească.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, Durata de implementare nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor. Peste 135.000 mp. de străzi, trotuare și parcări fac obiectul acestui proiect.

„Ne aflăm în cartierul Mihai Viteazul din municipiul Târgoviște, aici unde este în plină desfășurare o investiție finanțată prin Programul Național «Anghel Saligny», finanțare atrasă de Primăria Municipiului Târgoviște. Discutăm despre o investiție de peste 21 de milioane de lei, o investiție care vizează, în afara acestei zone unde suntem acum, Boerescu Zaharia, Virgil Drăghiceanu și câteva bulevarde importante din municipiul Târgoviște. Discutăm despre Calea Domnească, acolo unde deja au debutat lucrările, dar și de bulevardul Independenței sau de bulevardul Libertății. Este unul dintre cele mai mari proiecte de reabilitare a infrastructurii din municipiul Târgoviște, iar acestui proiect îi adăugăm încă o investiție, cu privire la  licitația de execuție care este deja finalizată și care va începe foarte curând. Este vorba despre un proiect care vizează străzile; Calea Câmpulung, Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Costache Olăreanu, Maior Brezișeanu, finanțat tot prin «Anghel Saligny» și care va debuta în foarte scurt timp. Sperăm ca anul acesta să acoperim cât mai mult pe ceea înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște. Mai avem încă un proiect care se derulează direct prin societatea de construcții a Primăriei și care vizează o parcare nouă în imediata apropiere aici pe strada Virgil Drăghiceanu, tot în acest cartier. Este vorba despre un cartier în schimbare, care de ceva timp nu făcuse obiectul unor lucrări importante de refacere a infrastructurii, un cartier care iată se transformă. Anul acesta vom vedea o primă parte a ceea ce înseamnă transformarea acestui cartier, urmând ca anul viitor să continuăm pe aceste proiecte, aproximativ 40 de milioane de lei numai pe «Anghel Saligny», bani 100% suportați de la Guvernul României, bani care echivalează cu peste 80% din bugetul de taxe și impozite al municipiului Târgoviște, pe un an de zile”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

La conferința de presă din teren, alături de primarul Daniel Cristian Stan au mai fost prezenți viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city managerul orașului, Gabriel Boriga.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale