Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.06.2022 00:18

Moment istoric în timpul Festivalului BABEL, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgoviște:


A A

Înființarea Festivalului de Teatru Asia-Europa!

Înființarea Festivalului de Teatru Asia-Europa!

*„Acest memorandum va deschide un alt festival de teatru care va uni Asia de Europa și se numește Festivalul euroasiatic”, a declarat directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin.  

 

 

Violeta Stanciu


 

Ieri , la Teatrul ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște,  în cadrul Festivalului Internațional  BABEL, s-a semnat actul de înființare al Festivalului de Teatru Asia-Europa, țările inițiatoare fiind România și Coreea de Sud! Memorandumul de înființare a fost semnat de directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin și președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud, Jeungwoo Son. Și totul a plecat de la Festivalul Artelor Spectacolului BABEL de la Târgoviște, care i-a reunit pe toți acești oameni minunați, regizori, actori, care duc mai departe proiecte la fel de frumoase și spectaculoase.

„Începem această conferință de presă prin semnarea unui memorandum. Trebuie spus că președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud este Jeungwoo Son, care printr-o șansă divină a devenit omul atât de important de astăzi, el fiind prieten vechi al Teatrului Tony Bulandra. Acest memorandum va deschide un alt festival de teatru care va uni Asia de Europa și se numește Festivalul euroasiatic. În primăvara anului viitor vom avea prima conferință internațională la Seoul unde noi vom conduce o delegație a cel puțin 3 țări europene și acolo vom întâlni delegația altor 3 țări din Asia. Totuși nucleul acestui festival este un dublu nucleu, este România - Coreea de Sud”, a declarat directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Mihai Constantin Ranin.   

La rândul său, Jeungwoo Son, președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud, a vorbit despre acest demers care îi va apropia și mai mult pe artiștii din cele două țări, dar și de pe cele două continente.

„Propunerea noastră pentru astăzi este de a organiza, de a înființa un Festival de Teatru Asia-Europa. Acest festival  nu va fi doar un schimb de spectacole între Asia și Europa, ci va reprezenta oportunitatea ca actorii români și actorii asiatici să lucreze împreună în spectacole sau regizorii asiatici să lucreze cu cei europeni și invers”, a transmis Jeungwoo Son.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale