Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.09.2023 00:16

Cuvântul care zidește


A A

Înălțarea Sfintei Cruci

Înălțarea Sfintei Cruci

Ziua de 14 septembrie a fiecărui an reprezintă pentru creștinii de pretutindeni unul dintre praznicele de căpătâi, reiterând prezența Sfintei Cruci drept un simbol, dar și o realitate în viața tuturor, scară către Cer.

Înălțarea Sfintei Cruci este un eveniment important în tradiția creștină în care se aduce aminte de sacrificiul lui Hristos pentru mântuirea omenirii. Totodată acesta este momentul care comemorează descoperirea și ridicarea Crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Mântuirea și desăvârșirea sunt legate intrinsec de acceptarea Crucii ca singura cale, cu bucurii, dar și încercări, niciodată peste puterea personala a creștinului.

Asemeni Mântuitorului Hristos ce Și-a purtat crucea la propriu, omul trebuie să-și petreacă viața încercând să rămână plăcut în fața lui Dumnezeu, Ce S-a jertfit pentru el, să vadă în încercări și suferințe un pedagog și, experimentând greutățile, să știe să prețuiască toate binecuvântările si lucrurile bune și frumoase pe care Dumnezeu le-a presărat în viața sa. „Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun și sarcina Mea este ușoară.”Mt. 11.28-29.

Creștinul, când se roagă, își însemnează trupul făcând sfânta Cruce, implorând mila și ajutorul Celui Ce S-a pironit cu Trupul pe Cruce. Fără excepție, nicio rugăciune și niciun moment de afundare spirituală sau meditație creștină nu pot fi lipsite de Sfânta Cruce. În semn de pietate si având credință vie în ajutorul sperat, creștinul poartă Sfânta Cruce la gât, o așază la loc de cinste în casă și vede în ea nu un însemn idolatru, ci un izvor real al iubirii lui Dumnezeu, o mângâiere si un sprijin pentru îmbunătățirea vieții sale.

Pr. Gabriel Eftemie - Parohia Sf. Gheorghe

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Gala voluntarilor
Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște
Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale