Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.02.2024 00:15

În Dâmbovița,


A A

Granturi pentru reducerea abandonului școlar

Granturi pentru reducerea abandonului școlar

Ștefan Khalil


Secretarul de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în județul Dâmbovița, Sorin Ion, a transmis că  nu mai puțin de 46 de unități de învățământ din județ au obținut granturi în cadrul primului proiect național de reducere a abandonului școlar.

Într-o declarație recentă, Sorin Ion a vorbit despre importanța acestei inițiative, menționând că este prima dată când Ministerul Educației a instituit o linie de finanțare dedicată exclusiv combaterii abandonului școlar în țară. România se confruntă cu o problemă persistentă în acest domeniu, clasându-se în primele trei locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește rata abandonului școlar. Această inițiativă vine să aducă un suflu nou în lupta împotriva acestui fenomen și să ofere sprijin concret unităților de învățământ.

Un alt aspect evidențiat de secretarul de stat este programul de dotări pentru școlile din România, care reprezintă cea mai mare investiție din istorie, cu o valoare ce depășește un miliard de euro. Aceste dotări includ mobilier nou și echipamente informatice, contribuind la crearea unui mediu educațional modern și stimulativ pentru elevi și cadrele didactice.

„Avem programul de dotări, care are cea mai mare valoare din istorie, peste un miliard de euro. Dotări cu mobilier și dotări cu echipamente informatice pentru școli. Aproape toate școlile din Dâmbovița au aplicat”, a transmis ministrul secretar de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Minor declarat dispărut, depistat a doua oară de jandarmii dâmbovițeni
Întreruperi de energie electrică programate
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale