Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2023 00:13

Casa de Sănătate Dâmbovița semnalează:


A A

Formularele europene, o soluție salvatoare pentru dâmbovițeni!

Formularele europene, o soluție salvatoare pentru dâmbovițeni!

*„La nivelul anului 2021, formularele emise de Casa Dâmbovița au fost în număr de 796, iar în anul 2022 aproape le-am dublat, pentru că s-a ajuns la 1414 formulare”

 

Prima conferință de presă din acest an de la Casa de Sănătate Dâmbovița a avut loc vineri, 17 martie 2023! Cu acest prilej, directorul instituției, Cristina Sima a prezentat-o reprezentanților mass media pe noua purtătoare de cuvânt, jr. Ioana Tăfălogu care se va ocupa de relația cu presa, funcție ocupată până acum, prin cumul de funcții, de Sorin Diaconescu.

„Acum avem un coleg care se va ocupa strict de relația cu presa și vă va ține la curent cu toate noutățile ce vor interveni în activitatea Casei de Sănătate Dâmbovița’’, a declarat Cristina Sima. Formularele europene și documentele portabile ce se emit la nivelul județului Dâmbovița a fost primul subiect abordat de către directorul CAS Dâmbovița, Cristina Sima, care a ținut să amintească cetățenilor județului că pot beneficia de tratament în străinătate prin intermediul acestor formulare europene, condiția principală fiind aceea de a fi asigurați la nivel național.

,,Formularele europene răspund la solicitările cetățenilor români privind modul în care aceștia pot beneficia de prestații în natură ale asigurărilor de boală în baza regulamentelor și acordurilor internaționale. La nivelul județului Dâmbovița tratamentele pentru care s-au solicitat și întocmit documente de deschidere de drepturi la tratament planificat au fost proceduri cardiotoracice și vasculare, intervenție chirurgicală pentru antrezie esofagiană, refacerea continuității esofagiene prin alungire, tratament de reabilitare-recuperare, refacerea continuității esofagiene prin plasarea endoscopică a unui stend personalizat, deviație esofagiană și repunere în poziție corespunzătoare. La nivelul anului 2021 formularele emise de Casa Dâmbovița au fost în număr de 796, iar în anul 2022 aproape le-am dublat, pentru că s-a ajuns la 1414 formulare. De asemenea, formulare primite din Spațiul Uniunii Europene și Spațiul economic european au avut următoarea structură...  În 2021 am avut 2152, iar în anul 2022, numărul acestora a ajuns la 2948. Astfel s-a înregistrat o creștere destul de semnificativă, spunem noi, un total de 7310 formulare. Aceste formulare au fost soluționate și puse în plată, de un rezultă că am avut și finanțare. La nivelul anului 2023, și mă refer la lunile ianuarie și februarie, s-au înregistrat deja și s-au lucrat 587 de formulare europene. E bine de știu, pentru toți asigurații noștri, că pot beneficia de tratament în străinătate prin intermediul acestor formulare europene având calitatea bineînțeles de cetățean european, cu condiția să fie asigurați și la nivel național’’, a precizat Cristina Sima, directorul executiv al  Casei de Sănătate Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale