Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.11.2023 00:19

Ieri, în ședința ordinară a CJD, toate cele 36 de proiecte au fost adoptate cu unanimitate de voturi!


A A

Finanțare asigurată pentru centurile rutiere din Târgoviște, Pucioasa și Fieni

Finanțare asigurată pentru centurile rutiere din Târgoviște, Pucioasa și Fieni

*„Tot legat de centuri, în luna decembrie recepționăm proiectul tehnic, deci SF și PT pentru centura orașului Găești”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan

 

33 de aleși județeni au participat ieri la ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița care a avut pe ordinea de zi un număr total de 36 de proiecte de hotărâre (29  stabilite inițial și 7 suplimentate ulterior)! Ședința a fost condusă de președintele CJD, Corneliu Ștefan, alături de care s-au aflat cei doi vicepreședinți, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul județului, Dan Popa, dar și prefectul județului Claudia Gilia. Toate proiectele de hotărâre care au fost prezentate în plenul CJD, în vederea adoptării, au fost votate la foc automat, cu unanimitate de voturi.

Spre final, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a simțit nevoia să intervină la proiectul aflat la punctul 33 care a vizat  - „modificarea HCJD nr. 699/17.10.2023 privind aprobarea încheierii Actului adițional nr. 1 la «Protocolul de colaborare» între județul Dâmbovița, prin CJD și CNAIR, în vederea implementării obiectivului de investiții «Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a Municipiului Târgoviște»”.

Corneliu Ștefan a ținut să precizeze că, prin semnarea actului adițional nr. 1, va fi asigurată sursa de finanțare atât pentru centura municipiului Târgoviște, cât și pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni și nu va fi nicio problemă din punct de vedere al finanțării.

„În luna decembrie, din câte am discutat cu proiectantul, cu cel care a câștigat licitația, va preda Studiul de Fezabilitate Consiliului Județean și vom merge la Ministerul Transporturilor pentru a intra în ședință de Guvern cu indicatorii tehnico - economici, iar în primăvară scoatem la licitație proiectarea și execuția. Deci avem sursă de finanțare și pentru inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și pentru Pucioasa și Fieni. Până acum erau pe POIM, acum vor fi pe exercițiul financiar următor. Am transferat finanțarea pentru cele două centuri. Deci nu avem nicio problemă din punct de vedere al finanțării. Tot legat de centuri, în luna decembrie recepționăm proiectul tehnic, deci SF și PT pentru centura orașului Găești. În ianuarie scoatem la licitație direct execuția, avem contract pe Programul Anghel Saligny și cofinanțare de 9 milioane de lei din partea CJD, 89 milioane lei fiind costul total. Scoatem la licitație direct execuția centurii orașului Găești”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Următoarele două proiecte de hotărâre au avut în prim plan parcarea supraterană care urmează să se construiască în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. „Prin acest proiect de hotărâre predăm amplasamentul către Compania Națională de Investiții. La începutul anului 2024 vom scoate la licitație proiectarea și execuția pentru parcarea din incinta SJUT, studiul de fezabilitate fiind realizat de Consiliul Județean Dâmbovița. Predăm atât amplasamentul, cât și SF-ul pe care l-am făcut noi pentru această parcare importantă din curtea SJUT”, a completat președintele CJD.

Ultimul proiect de pe ordinea de zi a fost „inițierea formalităților legale necesare constituirii fondului pentru închiderea și monitorizarea post-închidere a capacităților de depozitare din cadrul Depozitului de deșeuri Aninoasa”. Ca urmare a intrării în insolvență a operatorului Eurogaz Prescom, potrivit legii, este necesară constituire fondului pentru închiderea și monitorizarea post închidere a capacităților de depozitare din cadrul depozitului Aninoasa prin deschiderea unui cont la Trezoreria Târgoviște. 

„CJD deschide acest cont, pentru că văd că foarte mulți își dau cu părerea în ultimul timp.  În 15 decembrie vom avea proiectul tehnic pentru celula 2 și de la Aninoasa și de la Titu, ca să lămurim foarte clar. Voi ieși în perioada următoare într-o conferință de presă și voi spune foarte clar ce au făcut și ce nu au făcut cei dinaintea noastră pentru că eu înțeleg că noi acum trebuie să ducem necazul mai departe, dar cred că în ultimii 2 ani am făcut lucruri care nu s-au făcut în ultimii 10 ani pentru aceste probleme pe care le avem cu deșeurile din județul Dâmbovița. Voi spune și ce firme de avocatură dau în judecată hotărârea ADI, firme de avocatură de la noi din județ, cu nume și prenume, voi spune și cine își dorește să blocheze demersurile pe care noi le luăm și muncim cu toții în fiecare zi, vorbesc de CJD și toate primăriile din județ, pentru că unii au interes doar să blocheze un subiect sensibil pentru dâmbovițeni. Nu vom ceda și vom merge, pentru a intra în legalitate,  cu toate lucrurile pe care unii le doresc împiedicate. Le voi spune cu nume și prenume, ce firme de avocatură doresc blocarea proiectului”, a menționat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale