Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.09.2023 00:15


A A

Finalizarea proiectului „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!” În lupta împotriva violenței domestice,

Finalizarea proiectului „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!” În lupta împotriva violenței domestice,

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, partener în cadrul proiectului „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!”, a anunțat finalizarea cu succes a acestui proiect major. Proiectul, inițiat de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, a avut un impact semnificativ asupra combaterii violenței domestice la nivel național.

Proiectul a fost implementat în perioada 04.03.2019-04.09.2023, în parteneriat cu 42 de instituții specializate de la nivelul administrației publice locale, inclusiv direcții generale de asistență socială și protecția copilului și direcții de asistență socială. Scopul general al acestui proiect a fost îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale pentru prevenirea și combaterea violenței domestice la nivel național prin crearea unei rețele integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională.

De asemenea, au fost derulate campanii de conștientizare privind prevenirea și combaterea violenței domestice. În cadrul acestui proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a jucat un rol esențial, investind 1.137.174,76 lei, din care o contribuție proprie de 2%, în valoare de 22.743.50 lei. Rezultatele sunt cu adevărat impresionante:

A fost creată și operaționalizată Locuința Protejată pentru Victimele Violenței Domestice „Venus”, cu o capacitate de 6 locuri pe an. Au fost dezvoltate servicii integrate complementare, cum ar fi Grupul de Suport (pentru 14 beneficiari pe an) și Cabinetul de Consiliere Vocațională (pentru 34 beneficiari pe an). Peste 160 de persoane adulte victime ale violenței domestice din grupul țintă au beneficiat de cel puțin două servicii asigurate prin proiect.

De asemenea, 23 de persoane adulte victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile oferite de „Locuința Protejată”. 148 de persoane adulte victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile „Grupului de Suport”. 152 de persoane adulte victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile „Cabinetului de Consiliere Vocațională”.

S-au selectat și pregătit profesioniști pentru a se alătura rețelei naționale integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională. Nu mai puțin de șase angajați din cadrul autorităților publice locale au fost informați și conștientizați cu privire la activitățile proiectului și la noile prevederi legislative în domeniul violenței domestice.

Acest proiect reprezintă un pas semnificativ în lupta împotriva violenței domestice și în sprijinul victimelor acestui flagel social. Cu o abordare holistică și colaborativă, proiectul „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!” a contribuit în mod semnificativ la crearea unui mediu mai sigur pentru femeile și familiile afectate de violența domestică din România.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

353 de locuri de muncă la AJOFM Dâmbovița
DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare
Omagiu adus eroilor neamului
Polițiștii, în dialog cu copiii
Campania „Donează sânge, salvează o viață!”
ISU Dâmbovița, victorie la Competiția națională de descarcerare și prim ajutor
Poliția, pe urmele unei escrocherii cu fonduri europene
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
Daruri Centrului pentru Copii cu Autism și Sindrom Down „Sf. Maria”
Șofer-pericol, reținut de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cum se aleg liderii europeni (II)

În 2019, alegerile europene au fost practic inexistente. Aici nu mă refer la dezbaterile Spitzenkandidat, care au fost din nou bine organizate. Pe scurt însă...

Mai rapid și mai clar decât preconizat Manfred Weber l-a învins ușor, la Congresul PPE, pe Alexander Stubb, iar Frans Timmermans a câștigat prin neprezentarea adversarului… socialiștii neașteptând congresul PES... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale