Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.06.2023 00:14

Ieri, la Teatrul Tony Bulandra, eveniment cultural de amploare


A A

Festivalul Internațional Euro-Asiatic AMASIA, înființat la Târgoviște

Festivalul Internațional Euro-Asiatic AMASIA, înființat la Târgoviște

*„Ce este Amasia? Amasia este viitorul continent care se va forma din toate continentele care se vor uni. Este o idee de a călători și în același timp de a aduce împreună elemente comune din culturile lumii”

 

Moment istoric la Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște! Ieri, în foaier-ul instituției teatrale, a avut loc semnarea Memorandumului pentru înființarea Festivalului Internațional Euro-Asiatic AMASIA - Teatrul Tony Bulandra Târgoviște – Kazakhstan. Documentul a fost semnat de reprezentanții a 5 țări, care participă la Festivalul BABEL, respectiv de România, Coreea de Sud, Polonia,  Kazakstan, India, urmând să se alăture și alte 5 state. Potrivit directorului Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Mihai Constantin Ranin ideea acestui festival este de a aduce împreună elemente comune din culturile lumii, fiind în același timp și o reacție la ceea ce se întâmplă cu globalizarea din momentul de față.

„Bine ați venit la semnarea documentului de înființare a Festivalului Intercontinental Amasia. Se încheie practic o etapă de lucru care a fost începută în Coreea de Sud. Anul trecut am fost la întâlnirea tuturor directorilor de teatru și de festival din Coreea de Sud, unde am vorbit de această intenție de a înființa Festivalul Amasia. Ce este Amasia? Amasia este viitorul continent care se va forma din toate continentele care se vor uni. Este o idee de a călători și în același timp de a aduce împreună elemente comune din culturile lumii... De fapt este o expresie a diversității culturale, este o reacție la ceea ce se întâmplă cu globalizarea în acest moment. Țările care vor semna astăzi sunt Coreea de Sud, Polonia, Kazakstan, India și România, urmând să adăugăm încă 5 țări pentru a avea un număr de 10 țări, 5 din Europa și 5 din Asia. Fiecare semnatar va face demersurile pentru înființarea unui birou național în țara sa. Important este să obțină finanțare dar în același timp să și selecteze lucrul cel mai bun care este în țara respectivă pentru a participa la acest festival. O dată la 5 ani vine rândul unei țări să organizeze acest festival. Ieri am decis ca cei doi copreședinți să fie din România și Coreea de Sud, respectiv eu, Mihai Constantin Ranin  și JeungWooSon din Coreea de Sud. Eu mă voi ocupa de Europa și Africa pentru că și Egiptul și-a exprimat dorința de a se alătura acestui demers”, a declarat Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște la conferința de presă dedicată special acestui eveniment.

Reprezentanții celor 5 țări au salutat ideea înființării  Festivalului Internațional Amasia și au semnat documentul care consfințește acest lucru.

*„Ne bucurăm cu toții pentru această inițiativă și vom încerca fiecare dintre noi să aducem acest festival la împlinire, să-l facem să se întâmple” (reprezentant Polonia).

*„Este o ocazie extraordinară să facem prin teatru o singură lume unită. Am încercat să fac acest lucru în Coreea și acum avem ocazia să o facem intercontinental” (reprezentant Coreea de Sud).

*„E un moment istoric astăzi, pentru că un eveniment de această magnitudine nu a avut loc în Kazahstan. Ne bucurăm să facem parte din acest început al acestui festival internațional. Încă mai există detalii pe care este nevoie să le finisăm și să le detaliem împreună cu partenerii noștri din România și d-ul Ranin” (reprezentant Kazakstan).

*„Vom continua colaborarea și dialogul nostru pentru organizarea acestui festival. Cred că este foarte util pentru tinerii din întreaga lume. Cred că semnarea acestui document ne va ajuta să continuăm dialogul cu autoritățile din țările noastre și să ajungem la acel punct în care festivalul va deveni o realitate. Mulțumim d-ului Ranin și echipei sale pentru ocazia pe care ne-a oferit-o de a veni și de a genera acest moment istoric pentru viitor” (reprezentant Egipt).

 

JOI, 08 iunie

11:00 ÎNTÂLNIRILE BABEL, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) Moderator: Sanda Visan – Foaier TTB, 1h 30min

11:00 – 13:45 NU-MI SPUNE, ARATĂ-MI!, workshop de Scott Johnston – TTB Sala Oglinzilor

14:00 – 16:45 ASCULTÂND SPAȚIUL, Workshop de Ben Harrison – TTB Sala Studio

16:30 BIRLIC, de Gaby Michăilescu, lansare de carte, în prezența editorului Valentin Ajder, Foaier TTB, 30min

17:00 ROMEO AND JULIET, FINAL HOURS, regia: Walter Matteini & Ina Broeckx,  ImPERFECT Dancers, Belgia/Italia/Spania/USA, TTB Sala Mare, 1h 10min

18:30 HOYEON WHASANGJEON, regia: Seondeok Han, Compania SAE BYUK, Coreea de Sud – Casa Sindicatelor, 1h 30min

20:00 Ding, Dong, Dash – PASS, Scoția – Piața Mihai Viteazul, 1h

20:30 Maraton de scurtmetraje premiate la IPAAF, Orazio Anania Presedinte IPAAF, Italia, Cinematograf Independența, 2h

23:00 CLUBUL FESTIVALULUI – Berăria Vlad Țepeș

 

 

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale