Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.02.2019 00:25

Dispute politice asupra unui proiect așteptat de peste 20 de ani de dâmbovițeni


A A

DN 71 a intrat oficial în licitație

DN 71 a intrat oficial în licitație

❚ A fost scos la licitație proiectul de lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana- Târgoviște pe o lungime de 44.13 kilometri, precum și reabilitarea și modernizarea sectorului Târgoviște – Moroeni – Sinaia, în lungime de 58,86 kilometri. ❚ Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.567.031.832,16 lei – adică aproximativ 473 milioane de euro

 

VIOLETA STANCIU

 


 

DN 71 Bâldana - Târgoviște - Sinaia, într-o nouă etapă! După ani de așteptare, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița a intrat, în sfârșit, oficial, în faza de licitație. Proiect mult așteptat de dâmbovițeni, DN 71 primește atenția cuvenită din partea Guvernului, a Ministerului Transporturilor și a CNAIR. Potrivit anunțului din sistemul de achiziții publice SICAP, a fost scos la licitație 1 lot pentru proiectul de lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana - Târgoviște pe o lungime de 44.13 kilometri, precum și un al 2-lea lot, pentru reabilitarea și modernizarea sectorului Târgoviște – Moroeni – Sinaia (2 benzi), în lungime de 58,86 kilometri. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.567.031.832,16 lei, adică aproximativ 473 milioane de euro. Lucrarea va fi împărțită în două loturi: Bâldana- Târgoviște (4 benzi) și Târgoviște-Sinaia (2 benzi) „După ani de eforturi și insistențe, proiectul DN 71 Bâldana - Târgoviște - Sinaia intră pe un circuit de unde nu mai poate fi întors. Astăzi a fost introdus în SICAP anunțul de participare la licitația de atribuire a execuției de lucrări, după ce caietele de sarcini au trecut etapa de verificare. Să fie într-un ceas bun! Sper, din nou, ca Rovana Plumb sau cineva din camarilă să nu aibă indecența de a-și asuma vreo virgulă din acest proiect sau vreo picătură din munca acestor ani. Știm toți cine a făcut și cine na făcut!”, a declarat pe o rețea de socializare senatorul Adrian Țuțuianu, trecut recent la Pro România după excluderea din Partidul Social-Democrat, reiterând avertismentul ca actuala conducere a PSD Dâmbovița să nu-și asume meritul pentru această etapă în care a intrat proiectul.

 

În replică, deputatul PSD Cornel Ștefan și consilierul județean PSD Alexandru Oprea au subliniat că licitația a fost declanșată în mandatul Rovanei Plumb la Ministerul Transporturilor și la conducerea PSD Dâmbovița. „Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din istoria județului Dâmbovița, reabilitarea și modernizarea DN 71, a fost scos astăzi la licitație. Este vorba despre lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana - Târgoviște (44,13 km) și modernizarea sectorului Târgoviște - Moroeni - Sinaia (58,86 km). Se împlinește, practic, un vis de zeci de ani al dâmbovițenilor. Investiția, de o importanță vitală pentru județ, atât din punct de vedere economic, cât și social și turistic, a fost asumată de PSD Dâmbovița în campania electorală și, iată, ne ținem de cuvânt. Procedura de licitație a fost declanșată în această perioadă în care, la conducerea Ministerului Transporturilor, se află doamna Rovana Plumb, președintă a PSD Dâmbovița”, a declarat ieri, pe o rețea de socializare, deputatul PSD Corneliu Ștefan. De asemenea, tot ieri, consilierul județean PSD Alexandru Oprea a postat următorul mesaj: „A fost scos la licitație proiectul de reabilitare și modernizare a DN 71 - lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana - Târgoviște (44,13 km) și modernizarea sectorului Târgoviște - Moroeni - Sinaia (58,86 km). Foarte multe nu sunt de spus. Contează că este o veste mult așteptată de dâmbovițeni și, cel mai important, este un obiectiv asumat de PSD, extrem de important pentru județul Dâmbovița, care prinde contur sub conducerea doamnei Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor și PSD Dâmbovița. În plus, rezolvă o mare problemă pe care județul o are, deschizând calea către noi investiții, un bun exemplu fiind chiar noua fabrică Arctic de la Ulmi! Atât!”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Catren pentru Strada Sarbilor
Director sportiv in China
Stiluri in fotografia de nunta
Ce fotograf nunta este potrivit pentru cel mai important eveniment din viața ta?
Cum sa comunici cu fotograful de nunta
Servicii de curatenie in Depozite
Felicitări din depărtare!...
CU CARTILE PE FATA....
Ultras - un mod de viață


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale