Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.03.2023 00:16

La Târgoviște,


A A

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Una dintre activitățile cele mai importante desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este digitalizarea documentelor aflate în patrimoniul instituției de cultură. Potrivit managerului Agnes Terezia Erich, acest proces este unul cât se poate de laborios și complex, care face parte din strategia de dezvoltare a bibliotecii. Digitalizarea este realizată cu ajutorul unui scanner performant pe care Biblioteca Județeană l-a achiziționat în urmă cu un an. Este un scaner de înaltă performanță destinat scanării cărților, ziarelor, a documentelor mari atipice.

Astfel, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este unul dintre principalii actori ai procesului de digitalizare în mediul bibliotecilor, care se desfășoară în momentul de față la nivel național. Strategia reprezentanților Bibliotecii Județene este de a crește accesibilitatea utilizatorilor la colecțiile speciale, periodice și documentele unicat din patrimoniul instituției.

„În ultimii ani, ne axăm foarte mult pe digitizarea colecțiilor, mai ales că am achiziționat un scanner performant acum un an și am făcut un program de digitalizare a cărții bibliofile de la colecțiile speciale. Cei interesați, pot găsi lucrările noastre digitizate pe site-ul bibliotecii, la Biblioteca digitală, unde deja sunt încărcate lucrările digitizate. Evident, doritorul trebuie să aibă un permis de bibliotecă valid”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)
Scufundare scandaloasă a transportorului blindat Piranha în Dunăre
Noi spectacole de mare impact la BABEL FEST
Începe reabilitarea și modernizarea DJ 712 A Runcu - Râu Alb
10 unități de învățământ vor fi modernizate
Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI
Infrastructura rutieră, în amplă reabilitare prin Programul „Anghel Saligny”
Ajutor pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Grevă japoneză în unitățile medicale din județ!
Festivalul Internațional Euro-Asiatic AMASIA, înființat la TârgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale