Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.03.2023 00:16

La Târgoviște,


A A

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Una dintre activitățile cele mai importante desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este digitalizarea documentelor aflate în patrimoniul instituției de cultură. Potrivit managerului Agnes Terezia Erich, acest proces este unul cât se poate de laborios și complex, care face parte din strategia de dezvoltare a bibliotecii. Digitalizarea este realizată cu ajutorul unui scanner performant pe care Biblioteca Județeană l-a achiziționat în urmă cu un an. Este un scaner de înaltă performanță destinat scanării cărților, ziarelor, a documentelor mari atipice.

Astfel, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița este unul dintre principalii actori ai procesului de digitalizare în mediul bibliotecilor, care se desfășoară în momentul de față la nivel național. Strategia reprezentanților Bibliotecii Județene este de a crește accesibilitatea utilizatorilor la colecțiile speciale, periodice și documentele unicat din patrimoniul instituției.

„În ultimii ani, ne axăm foarte mult pe digitizarea colecțiilor, mai ales că am achiziționat un scanner performant acum un an și am făcut un program de digitalizare a cărții bibliofile de la colecțiile speciale. Cei interesați, pot găsi lucrările noastre digitizate pe site-ul bibliotecii, la Biblioteca digitală, unde deja sunt încărcate lucrările digitizate. Evident, doritorul trebuie să aibă un permis de bibliotecă valid”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dorul toxic după imperiul defunct (I)
Investiții importante inaugurate la Băleni
Activitate cu tinerii la Centrul Social-Cultural al Parohiei „Sf. Nifon”
Probleme grave ale pensionarilor
Medicii de familie, în așteptarea noului contract cadru
Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (I)

În 1991, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de altminteri o formă reșapantă a Rusiei țaristo-imperiale, a dispărut, s-ar putea zice, pe mâna rusească, aia a comunismului bolșevic, metamorfozat (oare cu de la sine putere?) în capitalist autocratic Boris Elțîn.

Și care, tot cu mână rusească, de fapt, o gheară de diavol, se încearcă a fi reanimat în granițele fostei Uniuni... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale