Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.12.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Degringoladă unică în fotbalul târgoviștean (I)

Degringoladă unică în fotbalul târgoviștean (I)

„Pohta ce-am pohtit”, s-a cam năruit. Această celebră expresie, pornită din capul ilustru eternizat la Mânăstirea Dealu, are reflexie doar atunci când pohta aparține unor oameni puternici, stăpâni pe situație, indiferent în ce domeniu de activitate se raportează. În sport, ca și în luptă, ea capătă valențe sinonime sacrificiului. Așa am crezut că se va întâmpla duminică la prânz, pe stadionul „Eugen Popescu”, în partida Chindia – Concordia Chiajna, că sacrificiul jucătorilor târgovișteni, cât este el de superior ca dăruire, se va concretiza într-o victorie.

Nu s-a întâmplat, pentru că mediocritatea valorică a lotului Chindiei nu permite autodepășiri. Și nici inspirația (mai degrabă... nimereala!) lui Diego Longo nu avea cum să-l mai țină, ca în „orezăria” de la Tunari, când înlocuiești jucătorii cu gleznă de fotbalist, cu cei dispuși maratonului, fie ei chiar internaționali pe meleagul învecinat. Nici sprijinul divin din minutul 48, autogolul lui Dumbravă, și nici penalty-ul din minutul 71, ratat de Moldoveanu sau apărat magistral de Oncescu, nu au putut aduce cele trei puncte de aur în dreptul Chindiei.

Motivul? Același, pe care îl știm de multă vreme, lipsa de concentrare a jucătorilor din apărare, pe final de meci. Era minutul 88, când fostul atacant al Rapidului, Adrian Bălan, l-a pironit pe Cornel Dinu și a amuțit tribunele. Atât am fost în play-off, 40 de minute! Și, astfel, „pohta ce-am pohtit” s-a cam năruit. Înghețăm, până la sfârșitul lunii februarie, pe locul 11, cu 21 puncte și cu -3 în clasamentul adevărului.

Dar, pentru cei care știu ce s-a întâmplat la Chindia Târgoviște în aceste 15 etape, locul acesta nu surprinde pe nimeni. Nestabilitatea a fost, sub Turn, la ea acasă, atât la nivelul lotului și al antrenorilor, cât și la conducerea asociației. De la prima promovare a Târgoviștei în prima divizie, cum era atunci în 1961, pe vremea Metalului, și traversând toate perioadele CS-ului și „Micului Ajax”, o asemenea degringoladă nu s-a mai produs niciodată în Cetate.

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Chindia suferă
Chindia nu merită play-off
Longo încă speră la play-off
Victorie clară la baschet
"Suntem peste Metaloglobus"
Winter Summit, un eveniment de gală
Medalii la atletism pentru CSȘ Târgoviște
Sorana Cîrstea a reușit o victorie de senzație în sferturile turneului de la Dubai (WTA)
Cătălin Amuza a reușit rezultate importante
Diego Longo, un antrenor dictator?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa

Mulți au făcut referiri recente la Jacques Delors, numindu-l vizionarul european. Și au mare dreptate. Dar ideile marelui politician francez rămâneau la stadiul de filosofie dacă el nu era și președintele executivului european vreme de 10 ani. Chiar dacă au mai fost și alți președinți ai Comisiei Europene care au coordonat sistemul timp de două mandate, doar de Delors dorim să amintim... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale