Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.07.2023 00:14

Ieri,


A A

Deconcentratele, „pe jar” la Colegiul Prefectural

Deconcentratele, „pe jar” la Colegiul Prefectural

Prefectul Claudia Gilia a prezidat ieri ședința ordinară a Colegiului Prefectural, iar reprezentanții instituțiilor deconcentrate chemate la raport au fost „în focurile” dărilor de seamă. În ce privește rezultatele obținute de elevi la examenele naționale de anul acesta, Prefectul Județului, Claudia Gilia, a solicitat reprezentantului ISJ Dâmbovița analizarea cauzelor care au determinat rezultate mai slabe în cazul anumitor unități școlare, precum și aplicarea măsurilor necesare pentru cresterea calității procesului educațional (activități remediale, consiliere etc.)

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița au transmis că, la nivelul subunităților și Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ, în perioada anului școlar 2022-2023, au fost desfãșurate 426 de acțiuni în baza planurilor întocmite, pe linia prevenirii și combaterii delincvenței juvenile, prevenirii absenteismului școlar, prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați elevi, verificării amplasării corespunzătoare a mijloacelor de semnalizare, trecerilor  de pietoni  din zona unităților de învățământ în mediul rural, verificării mijloacelor de transport școlar.

În ce privește evoluția criminalității, în incinta și în zona adiacentă celor 512 unități de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița, în anul școlar 2022-2023, au fost sesizate 94 infracțiuni, în scădere față de anul școlar anterior, când au fost sesizate 124 de infracțiuni.

În cadrul celui de-al treilea punct aflat pe ordinea de zi, privind activitatea pompierilor dâmbovițeni, în primul semestru al anului 2023, cele 11 subunități operative au desfășurat 9.914 de acțiuni de intervenție, față de 6.294 înregistrate în aceeași perioadă din 2022.

Din totalul acțiunilor de intervenție, echipajele din cadrul inspectoratului au executat 2578 misiuni de recunoaștere și informări la instituțiile și operatorii economici și localitățile din raioanele de intervenție, 73 exerciții cu forțe în teren pentru antrenamentul forțelor de intervenție, precum și 45 misiuni de sprijin cu diferite ocazii. Prefectul județului a solicitat reprezentantului ISU Dâmbovița să organizeze exerciții de evacuare în situații de urgență atât în centrele pentru persoane vârstnice/cu dizabilități, precum și în școli.

Al patrulea punct de pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea unor concluzii ale reprezentanților APIA cu privire la ”Intervenții sub forma de plăți directe în agricultura dâmbovițeană în cadrul Programului Național Strategic 2023-2027” Din înregistrarile existente în Sistemul Integrat de Administrare si Control, la A.P.I.A. – Centrul Județean Dâmbovița, 23.270 de  fermieri au solicitat sprijin prin cererea  de plată în anul 2023, pentru o suprafață agricolă de 131.428,06 ha. Claudia Gilia, Prefectul Județului, a solicitat reprezentantului APIA o mai bună diseminare a informațiilor, precum și creșterea vizibilității asupra activității desfășurate.

În continuare, Prefectul Județului, Claudia Gilia, a solicitat reprezentanților instituțiilor care au făcut parte din comisia mixtă de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, un raport final, care să cuprindă modul de realizare a măsurilor dispuse ce au avut termene de remediere a deficiențelor.

 

 

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță
„Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează”
„PSD Târgoviște va câștiga toate alegerile viitoare”
„Maraton” de activități sociale și cultural sportive
„Dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar”
Adoptarea noii Legii a pensiilor
Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor
„Nu vom merge alături de PSD la alegeri”
Tur de forță în 13 organizații de pe Valea Ialomiței
„M-am liniștit! Eu credeam că PNL are 15% în Dâmbovița”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale