Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2023 00:19

La evenimentul de bilanț dedicat finanțărilor europene obținute în regiunea Sud-Muntenia,


A A

Dâmbovița, pe podiumul investițiilor de succes, la Gala Regio

Dâmbovița, pe podiumul investițiilor de succes, la Gala Regio

*Trei proiecte ale Consiliului Județean Dâmbovița și șapte proiecte ale Primăriei Târgoviște au fost desemnate câștigătoare în acest concurs regional

 

La Cinematograful Independența din Târgoviște, a avut loc Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia”, unde cele trei proiecte ale Consiliului Județean Dâmbovița înscrise în acest concurs regional au fost desemnate câștigătoare. Evenimentul a adus recunoaștere pentru eforturile depuse în implementarea proiectelor de dezvoltare. Dintre cele 12 categorii ale concursului, județul Dâmbovița a ocupat 8 locuri I, evidențiindu-se prin investiții cu fonduri nerambursabile care au avut un impact semnificativ în regiune.

Cele trei proiecte câștigătoare ale Consiliului Județean Dâmbovița sunt: Proiectul „Impulsionarea dezvoltării Județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Municipiul Târgoviște”.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport din Județul Dâmbovița prin modernizarea drumurilor județene DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită Județ Prahova - Moreni - Gura Ocniței - Răzvad - Ulmi - Târgoviște - Comișani - Bucșani - Băleni - Dobra - Finta - Bilciurești – Cojasca - Cornești - Butimanu - Niculești - limită Județ Ilfov”. Proiectul „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului județean de urgență Târgoviște”. Aceste proiecte au fost recunoscute pentru contribuția lor  la dezvoltarea comunității și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

De asemenea, municipiul Târgoviște a câștigat, în urma voturilor locuitorilor regiunii, 7 trofee la acest eveniment dedicat excelenței în accesarea fondurilor europene, având în competiție 10 proiecte nominalizate. La eveniment au fost premiate și alte primării, printre care Primăria Pucioasa și Primăria Aninoasa, care au ocupat primul loc în diverse domenii de investiții, contribuind la schimbarea în bine a vieții cetățenilor.

În cadrul discursurilor, oficialitățile locale și regionale au subliniat importanța atragerii fondurilor nerambursabile și au evidențiat performanța județului Dâmbovița în acest sens. Județul se bucură de o poziție de lider în regiune, cu o valoare totală de peste 4,6 miliarde de lei atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Evenimentul a fost un prilej de recunoaștere a eforturilor depuse pentru dezvoltarea durabilă și a reprezentat o oportunitate de a celebra realizările comunității locale în cadrul programului de finanțare europeană.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Am fost serioși, consecvenți în atragerea fondurilor, în atragerea fondurilor nerambursabile în anteriorul program financiar, consecință directă fiind faptul că județul Dâmbovița este campion în regiunea noastră Sud-Muntenia la atragerea fondurilor europene. În ultimii ani, atragerea fondurilor europene a facilitat accesul tuturor serviciilor publice de calitate și au creat condițiile propice dezvoltării mediului de afaceri. Impactul fondurilor europene este evident în numeroasele fonduri implementate în diversele domenii, iar acest lucru se vede cel mai bine pe harta finanțării. Județul Dâmbovița, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, se află pe primul loc în regiunea noastră, cu o valoare totală de peste 4,6 miliarde de lei”.

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște: „Accesarea de fonduri europene reprezintă într-adevăr un pașaport pentru dezvoltare. Indiferent că discutăm de transport public, de infrastructură educațională, de străzi, de iluminat public și așa mai departe, toate aceste domenii au fost dezvoltate cu ajutorul fondurilor nedezvoltate, pentru că vorbim de fonduri nerambursabile. La nivelul municipiului Târgoviște, am reușit, până în acest moment să atragem efectiv 235 de milioane de lei pe actualul Program Operațional Regional, lucru care ne-a ajutat să modernizăm transportul public local, să modernizăm iluminatul public, unitățile de învățământ, să construim parcuri și așa mai departe”.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon: „Este foarte impresionant să constatăm că noi facem parte din cultura, din gândirea și geostrategia europeană.  Europa are valori perene, care au mers în toate colțurile globului pământesc, într-un moment sau altul al istoriei universale. De aceea, șansa deosebită pe care țara noastră o are de a fi membră a Uniunii Europene, trebuie să fie salutată de toți cei care doresc o dezvoltare durabilă și o dezvoltare nu doar economică, pentru că aici este esența fundamentării sau filosofiei europene”.

Liviu Mușat: „Vă reafirmăm că ne dorim și ne angajăm să vă fim și în Programul 2021-2027 un partener de nădejde, să fim nu acei „jandarmi” care să stea cu bețișorul după ușă și la prima greșeală să vă argovenească, cum spuneau bătrânii acum ceva vreme, și să reușim să aducem fiecare eurocent, fiecare euro, fiecare milion de euro în comunitățile noastre, bani de care avem atâta nevoie. Vă mulțumesc pentru implicarea în derularea Programului 2014-2020 tuturor, vreau să vă urez succes în Programul 2021-2027”.

 


Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale