Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.06.2024 00:15

Ieri, în Dâmbovița,


A A

Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural

Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural

*„Fenomenele meteo din 13 iunie 2024 au avut un impact sever asupra culturilor”, a adăugat Vlad Pătrașcu

 

Ieri, 20 iunie 2024, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița, aferentă acestei luni. Evenimentul a fost prezidat de subprefectul Marian Tănase și a reunit directorii instituțiilor deconcentrate din județ. Pe ordinea de zi s-au aflat două teme: stadiul realizării Programului de Ocupare și a Planului de Formare Profesională, și impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra culturilor agricole din județ.

Prima temă a fost abordată de Constanța Anghel, Directorul executiv al AJOFM Dâmbovița, care a prezentat stadiul realizării Programului de Ocupare și a Planului de Formare Profesională în primele cinci luni ale anului 2024. Aceasta a subliniat progresele făcute și provocările întâmpinate, oferind o imagine de ansamblu asupra eforturilor depuse pentru îmbunătățirea ratei de ocupare și a calificării forței de muncă din județ.

 

Impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra agriculturii locale

A doua temă a vizat efectele fenomenelor meteorologice extreme din perioada aprilie - iunie 2024 asupra culturilor agricole din județ. Vlad Pătrașcu, directorul Direcției Agricole Dâmbovița, a detaliat impactul acestor fenomene asupra localităților Dărmănești, Lungulețu, Slobozia Moară, Brezoaele, Vișina, Ciocănești, Tărtășești, Crevedia și Corbii Mari.

„Vom pune puțin accent și pe evenimentele din data de 13 iunie. Scopul prezentării pe care o fac este să analizăm impactul acestor fenomene asupra agriculturii locale și să propunem măsuri pentru a minimiza efectele adverse în viitor. Zona de sud a județului este esențială pentru Dâmbovița, renumită pentru producția de cartofi și varză, culturi care contribuie semnificativ la economia locală”, a declarat Vlad Pătrașcu.

În data de 13 iunie 2024, localitățile menționate au fost afectate de ploi torențiale, grindină și vânt puternic, fenomene care au durat aproximativ trei ore și au avut o intensitate considerabilă. Cele mai afectate culturi au fost cele de cartofi și varză, din cauza grindinei și a ploii torențiale.

„Ca recomandări, trebuie dezvoltat sistemul de drenaj, plase anti-grindină și garduri vegetale. Putem spune clar că fenomenele meteo din 13 iunie 2024 au avut un impact sever asupra culturilor”, a adăugat Vlad Pătrașcu.

Concluziile transmise de acesta au fost necesitatea unor măsuri imediate pentru protejarea culturilor agricole și sprijinirea fermierilor afectați, precum și continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
Neplătiți, angajații Creșei Găești ies în stradă
Problema pensiilor, subiect „arzător” pentru vârstnicii dâmbovițeni
„La Pilonul II de pensii va fi ca la FNI”
Accident grav la Comișani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale