Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.09.2022 00:15

Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu, îngrijorat:


A A

"Creșterea salariului minim nu va fi înțeleasă..."


*,,Îmi este frică de faptul că mulți vor face creșterea aceasta prin darea afară a multor salariați”, a semnalat Constantin Bucuroiu

 

Violeta Stanciu


Liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu este extrem rezervat în ceea ce privește mult trâmbițata creștere a salariului minimim pe economie de la 2550 de lei la 3000 de lei, majorare care ar urma să se producă de la 1 ianuarie 2023, dar numai în condițiile în care forțele politice din coaliția de guvernare ar pica de acord pe acest subiect.

Ceea ce îl îngrijoreză pe sindicalistul morenar este faptul că agenții economici nu vor putea să aplice aceste majorări decât în urma unor restructurări masive de personal, lucru care ar agrava și mai mult situația de fapt.    

,,Este clar că la ce se întâmplă pe piață în momentul de față cu prețul la energie, materiale, alimente, etc – creșterea salariului minim la 3000 de lei nu înseamnă mult deși suntem conștienți că nu ajută omul foarte mult... Eu zic că acest salariu ar ajuta cam 40% din cetățeni, salariul minim crescut la 3000 de lei brut, pentru că suma cu care rămâne efectiv în mână este foarte mică raportat la ceea ce se întâmplă în momentu de față... cu inflația și toate creșterile de prețuri. Însă mie îmi este frică de altceva! Creșterea asta nu va fi înțeleasă... Îmi este frică de faptul că mulți vor face creșterea aceasta prin darea afară a multor salariați... Dacă s-ar face creșterea fără lucrurile acestea, atunci totul ar intra în normalitate, dar cred că toți vor face creșterea în baza unei reduceri de personal iar acest lucru ar agrava și mai mult situația pentru că pe mulți îi vor trimite la sinucidere curată. Agenții economici, la rândul lor, sunt între ciocan și nicovală, pentru că nu vor putea să crescă nici prețul produsului pentru că atunci își pierd partenerii și nu mai au cui să vândă... Pur și simplu vor trece la măsuri care vor fi dureroase pentru marea masă a salariaților dar va fi ca o cale de scăpare a firmelor. Eu mă gândesc la angajatorii corecții, care vor căuta soluții care vor fi dureroase pentru o parte din oameni...”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sporul natural continuă să scadă
Peste 4900 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală
511 locuri de muncă disponibile
Sute de controale și amenzi în trafic
Șofer aflat sub influența alcoolului, surprins la volanul unui autoturism
Numărul turiștilor a crescut în 2022
Delicte la pescuit și acvacultură
Sanatoriul Moroeni a primit sprijin din partea Bisericii
Ofițerii anticorupție, la primăriile Hulubești și Iedera


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Stabilitatea vine de la Berlin

Coaliția din fruntea Germaniei este stabilă și puternică, iar poziția liderului europeano-german Ursula von der Leyen este incontestabilă. Într-o simbioză perfectă cu Bruxelles-ul, Berlinul își exprimă deschis opinia despre extinderea Uniunii Europene sau despre relațiile comerciale cu alte continente, despre tot ce contează cu adevărat la nivel comunitar.

Germania are o voce puternică la... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale