Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.05.2024 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Chindia Târgoviște, cea mai mai scumpă jucărie pentru oameni mari

Chindia Târgoviște, cea mai mai scumpă jucărie pentru oameni mari

...da, nu este accesibilă nici măcar pentru copii de bani gata, deși joaca lor, poate ar fi mult mai serioasă.ÎIn primul rând, ca să te joci cu ea îți trebuie o dexteritate matură, chiar dacă jucăria pare stricată, sau mai ales, și multă, multă stare afectivă și durabilă. Singurul longeviv adevărat care a știut să o exploateze până la epuizarea amândurora (a ei și a lui) a fost Marcel Ghergu.

Și dacă un Ciobotar(iu) nu s-ar fi ambiționat să calce pe ea, deși fiul său prin mecanismul ei a învățat tainele jocului, cu siguranță că jucăria și stăpânul ar fi rămas ca Soarele și Luna pentru toți împătimiții urbei. Eclipsa din seara primei nocturne târgoviștene a dus la îndepărtarea lui Marcel Ghergu de bijuteria lui. Mulți s-au bucurat, cei mai mulți, poate pe bună dreptate. Mutată cu un etaj mai jos, și cu un alt diriguitor, venetic, jucăria a devenit de nerecunoscut.

Cu aproape toate piesele schimbate, căci cele bune au fost asamblate pe alte mașinării din SuperLigă, Chindia - jucăria de care discutăm - s-a mutat în brațele altcuiva devenind o bagatelă. Apoi... altcineva, adică Lorin Petrescu, a încercat (oare?) să-i redea o parte din zvâcul de altădată. Interesul nu era chiar pornit din suflet, pentru că jucăria, așa degradată cum era, avea o valoare foarte mare. Cât s-a folosit de rolul ei, și cât de valoare, nu mai știe nimeni. Cert este că jucăria Chindia arăta jalnic, deși purta în spate marea ei comoară.

În acel moment, cineva își aduce aminte că este tatăl ei, cel care i-a dat dreptul la existență. Vine și o îmbrățișează, își șterg reciproc lacrimile și își jură credință pe viață. Revigorată, jucăria începe să-și recapete trăirea. Din păcate, timpul pentru readucerea ei la forma de altădată s-a epuizat. Totuși, refacerea putea să continuie. Dar... stupoare, nici Gabriel Boriga, tatăl Chindiei, se pare că nu mai vrea să-și respecte angajamentul.

Ceva bun a făcut, a aranjat lucrurile într-o casă părăsită și a pus jucăria pe o masă decentă. Numai că, dacă și el o să închidă ușa, cine va mai prelua bagatela aceasta? Și o va face, pentru a-i reda valoarea de altădată sau numai pentru valoarea ei financiară? Deocamdată zvonurile sunt ambiguie. Campania electorală lucrează, ea se distrează acum cu jucăria. Măcar de-ar ieși ceva bun din această distracție. Eu aș fi preferat ca politica să fie o jucărie, nu echipa de fotbal Chindia Târgoviște. O jucărie SCUMPĂ totuși.

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

S-a stabilit programul Cupei României
Unele motivate, altele hazardate
Mesajul lui Boriga, după despărțirea de Chindia
Au prins finale la Cupa României
Victorie la scor de tenis
S-au jucat finalele Fazei Regionale
România la Jocurile Olimpice
Flacăra a început pregătirile pentru noua stagiune
Să fie Ghergu salvatorul Chindiei?
Antrenament în Bucegi


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale