Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.09.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Chindia, la patru minute de locul 14

Chindia, la patru minute de locul 14

În minutul 90 al partidei de la Piatra Neamț, dintre Ceahlăul și Chindia, echipa sărbătoritului Vasile Miriuță (55 ani) era pe locul 14 în clasamentul Ligii a 2-a. Scorul de 1-0 pentru gazde, autor Patrik Petre în minutul 27, trona pe tabela cochetului stadion de sub Pietricica. Un minut mai târziu (90+1), dâmbovițenii urcau pe locul 10, grație unui gol marcat de un... localnic, Andrei Ovidiu Marc, fundașul Chindiei.

Și, culmea, dacă nu se bâlbâiau, un minut mai târziu, la o nouă fază de atac, oaspeții ar fi putut urca până pe locul 7. Ce sărbătoare ar fi fost pentru Miriuță! În prima repriză, cu excepția lui Railean, internaționalul din poarta Moldovei, excelent și acolo, și aici (!), am avut impresia că doar umbrele jucătorilor târgovișteni sunt pe teren. În mitanul secund s-a echilibrat jocul, umbrele au căpătat volum, dar nu și suficientă inspirație, lacunele vechi fiind reactualizate și după mini-vacanța care – speram – să le eradicheze.

Punctul smuls în extremis a fost rodul pregătirii fizice, Chindia fiind mai disponibilă la efort pe final, când putea, așa cum am amintit, chiar să câștige. Una peste alta, este un punct prețios, care are darul de a menține echipa la mijlocul clasamentului, fiindcă fără el ne apropiem de infern. Desigur, cu ciuguleli din acestea e greu să faci pași hotărâți spre zona luminoasă a clasamentului, play-off-ul, mai degrabă stai în aceea... crepusculară (cu lumină slabă!).

În plus, când vezi că în fața ta sunt echipe precum Șelimbăr și Dumbrăvița, ca fostă prim-divizionară ai – cel puțin ca nume – o dezonoare, ca să nu zic vexație (rușine). Că lucrul acesta nu-l simte decât cei trei jucători ai Chindiei din SuperLiga (Dinu, Șerban, Ioniță) asta așa este, dar suporterii îl digeră greu. Unii cred, cu tărie sufletească și patos, că echipa aceasta, deși încropită peste noapte, poate promova chiar în această ediție.

Aceștia sunt cei optimiști. Realiștii... așteaptă consolidarea echipei, știind că fără experiență unitară și valoare constantă promovarea nu este posibilă în acest sezon. Iar scepticii au părăsit deja echipa, ei sunt locurile... goale de la partida cu Slobozia. În fotbal, ca și în viață, distanța de la extaz la agonie este foarte scurtă. Problema Chindiei este aceea că nu a cunoscut încă extazul pe noul stadion, Eugen Popescu, iar victoria cu FC Argeș a fost... „compensată” cu înfrângerea din fața ialomițenilor.

Pe 23 septembrie (ora 11.00) ne vizitează insolita Dumbrăvița, ocupanta locului 5, posesoarea a 11 puncte, golaveraj 12-5, cele mai multe goluri marcate în Liga a 2-a. Deși ne-a cam dispărut curajul de a… declara anticipat o victorie, o facem pentru că, doar nu s-o fi întors fotbalul târgoviștean cu susul în jos, chiar de tot. Teoretic, în două-trei etape, Chindia poate urca în zona ozonată a piscului. Cu pioleți buni (a se înțelege jucători bine pregătiți), cățărarea este posibilă. Începutul trebuie făcut cu CSC Dumbrăvița.

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci interesant la Târgoviște
Campionat cu 16 echipe la Juniori U11
Atunci când gazdele sunt favorite
Chindia a trecut de Pucioasa cu 2-1
AFC Raciu, primul lider la Juniori U19
Chindia încearcă escaladarea spre play-off
Cristi Bălașa crede în Marian Vătavu
Misiune dificilă pentru Comisia de Omologare
Rezultate bune pentru juniorii dâmbovițeni
Începe Liga a 3-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale